Yarışmayla olmadı mevcut logo üzerinde revize yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Yarışmayla olmadı mevcut logo üzerinde revize yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 00:00

AOÇ markasını daha iyi tanıtabilmek amacıyla açılan ikinci logo yarışmasında da ödüle değer eser bulunamadı. Mevcut logonun revize edilmesine karar verildi.

ATATÜRK Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü ilk olarak geçen yılın ekim ayında, kurumun misyon ve vizyonuna uygun, devlet kurumu olma niteliğini taşıyan, akılda kalıcı, yaratıcı, aktif, orijinal ve çeşitli medya ortamlarında kullanılabilir özellikte yeni logo oluşturmak için yarışma düzenledi. Bu yarışma, ödüle değer eser bulunamadığı için iptal edilmişti. AOÇ’nin 2010 yılı Aralık ayında açtığı ikinci yarışmad da ödüle değer eser bulunamadığı açıklandı.

7’den 77’ye katılım

Toplumda AOÇ’ye karşı duyarlılık olduğunu vurgulayan yetkililer, bu yarışmaya “7’den 77’ye, her yaştan, ilköğretim öğrencilerinden bürokratlara ev kadınlarına varana dek toplumun her kesiminden, Türkiye’nin birçok ilinden vatandaşların” toplam bin 100 civarında eserle katıldığını kaydettiler.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden (GSF) Prof. Dr. Uğurcan Akyüz’ün başkanlığını yaptığı seçici kurulda, AOÇ Müdürü Ömer Bülent Aslan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanı Recep Tezgel, Hacettepe Üniversitesi GSF öğrenim görevlisi Elif Varol Ergen, Gazi Üniversitesi GSF öğretim üyesi Doç. Dr. Nadire Şule Atılgan, Hacettepe Matbaası’ndan Uğur Korkmaz, Ankara Reklamcılar Derneği eski başkanı Kazım Dirik yer aldı.

Bin 100 eser değerlendirildi

AOÇ Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde toplanan seçici kurul, logo yarışmasına gönderilen yaklaşık 1100 eseri değerlendirdi. Atatürk’ün kurduğu AOÇ’nin logosunu belirleme konusunda çok hassas davrandıklarını kaydeden jüri üyeleri, Atatürk’ün traktör üzerindeki fotoğrafının çizildiği, Atatürk’ün el yazı karakteriyle “Atatürk Orman Çiftliği” yazısının ve AOÇ’nin kurulduğu yıl olan 1925 ibaresinin yer aldığı Erhan Yalvaç’ın eserini mansiyona layık gördü. Grafiker Erhan Yalvaç eserinin ödül almasından gurur duyduğunu ifade etti. Bu eserin, AOÇ ürünlerinin nakledildiği araçlarda ve satışa sunulduğu dolaplarda, flamalarda, fuar ve etkinliklerde kullanılacağı belirtildi.

Öte yandan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Bülent Batuman, logo için yarışma açılmasına tepki gösterdi. Batuman, “Bu değişiklik girişimi, kentin belleğini oluşturan bir simgenin daha silinmesi anlamına gelmektedir. Bu yönüyle girişim bizzat simgeseldir ve son yıllarda örneği artan ve kentlileri kentlerine yabancılaştıran girişimler dizisinin son halkası olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Atatürk’ün eserlerine sahip çıkmalıyız

ATATÜRK’e sahip çıkmanın onun eserlerine de sahip çıkmakla mümkün olacağını dile getiren AOÇ Müdürü Ömer Bülent Aslan, “kurumsal kimliği geçmişle bağı koparmadan geleceğe taşımak için” eski logonun revize edilip, standart hale getirilerek kullanılmasını kararlaştırdıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!