Yaramaz kedi operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yaramaz kedi operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 09:29

Ankara’da önceki gece belediye otobüsünün şase kısmına giren kediyi kurtarmak için vatandaşlar, polis, belediye ve itfaiye ekipleri seferber oldu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılay-Dikmen seferini yapan EGO otobüsü, Akay Alt Geçidi’nin çıkışında yavru bir kediyi fark edince durdu. Bu arada kedinin, arabanın altına girdiğinden şüphelen sürücü İzzet Şaha, araçtan inip baktı. Ön tekerin şase kısmına giren yavru kedi, sürücü ve vatandaşların uzun süreli çabasına rağmen çıkmadı. Yapılan uğraşların sonuç vermemesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, dört bir yanından aracın altına girerek kediyi kurtarmak için seferber oldu. İtfaiye de, aracın altına su sıkılmasına rağmen kediyi çıkaramadı. Bu defa polis, trafikteki bütün araçları durdurarak sürücülerinden kontak kapatmalarını istedi. Ancak yaramaz kedi, bu yönteme de kanmadı.

TABLETTEN KEDİ VİDEOSU İZLETTİLER

Her yolu deneyen ekipler, son çareyi cep telefonundan kedi videosu açmakta buldu. Telefondan gelen sese kayıtsız kalmayan yavru kedi, şasi içinden kurtulamadığı için miyavlamakla yetindi. Bu sırada evlerine gitmeyi bekleyen otobüsteki vatandaşlar ise uzun bir süre sonra gelen başka bir otobüsle yollarına devam etti.

Haberin Devamı

OTOBÜSÜN ALTINA GİRDİ

Yavru kediyi kurtarma operasyonuna son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nden yardım istendi. Yaklaşık iki saat süren kurtarma operasyonunda olay yerine gelen EGO Genel Müdürlüğü Dış Arıza ekibi görevlisi Ömer Kostak, otobüsün altına girerek şase kısmına sıkışan kediyi kurtardı. Ömer Kostak, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını ancak otobüsün ön şase kısmına sıkışan kediyi kurtardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

 

Olayın şaşkınlığını yaşayan kediye acil tedavi uygulayan ekipler, kediyi veterinere götürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!