Yanı başınızdaki büyülü orman

Güncelleme Tarihi:

Yanı başınızdaki büyülü orman
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 21:16

Nallıhan’da bulunan Sarıçalı Milli Parkı’ndaki Uyuzsuyu Şelalesi, kentin yoğunluğundan bunalan ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Haberin Devamı

Karacasu Mahallesi’nde bulunan şelale, şehir merkezine yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta. Doğal güzellikleriyle ziyaretçileri kendine hayran bırakan bölge, yemyeşil ormanları ve seyir terasıyla yerli-yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor. Şelalenin suyu her yıl 21 Mart'ta akmaya başlıyor. 50 metre yükseklikten aşağı dökülen suyun sıcaklığı ise kuruyana kadar 36 derece olarak kalıyor. Ağustos-eylül aylarında da şelale kuruyor. Bölge, pek çok anıt ağaca da ev sahipliği yapıyor. Yaban hayvanları bakımından da zengin olan Sarıçalı Dağı Milli Parkı’nda, endemik bitkiler de bulunuyor.

UYUZ HAYVANLARI İYİLEŞTİREN SU

Çevre sakinleri tarafından, şelalenin suyunun şifalı olduğuna inanılıyor. Bölge halkı, şelalenin hikâyesini şöyle anlatıyor: “Eskiden koyunlarımız uyuz olduğunda ne yapacağımızı bilemezdik. En sonunda çareyi bu suyun altında yıkamakta bulduk. Uyuz olan koyunları buraya getirip su içirirdik. Ardından yıkadıktan sonra koyunlar iyileşirdi. Şelale meşhur olup herkes tarafından duyulunca buraya Uyuzsuyu Şelalesi denmeye başlandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!