Yabancı sevdası

Güncelleme Tarihi:

Yabancı sevdası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 15:58

Ankaragücü yönetimi, yabancı oyuncu sayısında sınırlamaya gidilmesi yönünde çağrıda bulunurken, bu alanda transferde başı çekerek, değişik bir grafik çizdi.

Haberin Devamı

Futbolda 2018-2019 yaz transfer döneminde Süper Lig’de mücadele eden 18 takım, 42 ülkeden toplam 87 yabancı futbolcu transferi gerçekleştirirken, bu alanda ilk sırayı alan takım Başkent temsilcisi Ankaragücü oldu. 6 yıl aradan sonra yeniden Süper Lige dönen sarı-lacivertliler, 11 yabancı oyuncu transfer etti. Antalyaspor, Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir takımları ise 2 transferle en az yabancıyı renklerine bağlayan ekipler oldu.
Ankaragücü yönetimi, kısa bir süre önce, yabancı oyuncu sayısında kısıtlamaya gidilmesi ve altyapıya ağırlık verilmesi yönünde diğer kulüplere ve Türkiye Futbol Federasyon yetkililerine çağrıda bulunurken, bu alanda transferde başı çekerek, değişik bir grafik çizdi.
Ankaragücü bu dönemde; El Kabir, Thibault Moulin, Ricarda Faty, Bakary Kone, Alessio Cerci, Brice Dja Djedje, Youness Mokhtar, Thievy Bifouma, Joannes Hopf, Tiago Pinto ve Thomas Heurtaux’ı kadrosuna kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!