Veterinerleri de yasa korusun

Güncelleme Tarihi:

Veterinerleri de yasa korusun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2023 13:25

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, veteriner hekimlere yönelik şiddet vakalarının önceki yıllara göre artış kaydettiğini belirterek, “Meclis açılır açılmaz veteriner hekimlerin Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınması için çalışmalarda bulunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da veteriner hekim Ceren Eroğlu, kedisi ölen A.K. ile 4 arkadaşı tarafından kliniğinde geçtiğimiz günlerde saldırıya uğradı. Yaşanan olay sonrası veteriner hekimler artan şiddet vakalarına tepki gösterdi. Veteriner hekimlere yönelik şiddet olaylarının diğer yıllara oranla bir artış gösterdiğine dikkat çeken Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, “Sadece fiziksel şiddet olarak düşünmeyin, psikolojik şiddet ve sözlü saldırıya da maruz kalıyoruz” dedi. Türk Veteriner Hekimler Birliği ve 56 odanın aldığı kararla 21 Ağustos’ta Türkiye genelinde acil ve tedavisi devam eden hastalar hariç tutularak tekrardan 1 gün süreyle klinikleri kapatacaklarını hatırlatan Baydın, şunları söyledi:

ŞİDDET UYGULAYAN CEZASIZ KALABİLİYOR

Haberin Devamı

“Veteriner hekimler olarak, sadece hayvanları tedavi etmiyoruz, bizler aynı zamanda gıda güvenliğinden tutun, halk ve çevre sağlığını ilgilendiren her konuda aktif olarak rol oynuyoruz. Fakat veteriner hekimler olarak, sağlık sınıfında yer almıyoruz. Bu yüzden de hem sağlık sınıfının özlük haklarından yararlanamıyor hem de ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ kapsamına dahil edilmiyoruz. Veteriner hekimlerimize yönelik yaşanan şiddet vakalarında ne yazık ki şiddet uygulayan kişi veya kişiler cezasız kalabiliyor.

21 AĞUSTOS’TA 1 GÜNLÜK KAPATMA EYLEMİ

Geçtiğimiz gün, Ankara’da bir günlüğüne klinik kapatma eylemi gerçekleştirdik. O gün bile başka bir veteriner arkadaşımıza şiddet teşebbüsünde bulunmaya çalışanlar oldu, Allah’tan klinik kapalıydı. Sadece fiziksel şiddet olarak düşünmeyin, psikolojik şiddet ve sözlü saldırıya da maruz kalıyoruz. Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmadığımız sürece ne yazık ki bu tarz istenmeyen olaylar yaşanmaya devam edecek. Meclis açılır açılmaz veteriner hekimlerin Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınması için çalışmalarda bulunacağız. Öte yandan, Türk Veteriner Hekimler Birliği ve 56 odanın aldığı kararla 21 Ağustos’ta Türkiye genelinde acil ve tedavisi devam eden hastalar hariç tutularak tekrardan 1 gün süreyle klinikleri kapama eylemi gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

Veterinerleri de yasa korusun

TEDAVİ İÇİN GEÇ GETİRİYORLAR

Tedaviye geç getirilen hayvanlar nedeniyle de şiddet olaylarının yaşandığını belirten Ahmet Baydın, “Son zamanlarda evcil hayvan sahipleri, ekonomik gerekçeler sebebiyle hasta olan hayvanlarını daha geç veterinere getirmeye başladı. Dolayısıyla hayvanın hastalığı veterinere getirildiğinde ilerlemiş ve son safhalara gelmiş oluyor. Bu gibi durumlarda ne kadar müdahale edersek edelim hastayı bazen kurtaramayabiliyoruz” ifadelerini kullandı

BAKMADAN GEÇME!