Ve perde açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ve perde açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2020 10:05

Devlet Tiyatroları, Ankara’da yeni sezona bugün itibarıyla başlıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle salonlardan uzak kalan sanatseverler, birer gün arayla Cüneyt Gökçer, Küçük Tiyatro, Akün ve Stüdyo sahnelerinde yapılacak olan temsillerle yeniden buluşacak.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, yeni sezon öncesi Hürriyet Ankara’ya konuştu. Genel Müdür Kurt, koronavirüs salgını sürecinde neler yaptıklarının yanı sıra yeni sezon hazırlıklarını ve yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Sonsuzluk Kitabevi’ oyunuyla ilgili de merak edilenleri anlattı.

ETKİLİ OYUNLAR SEÇTİK

“Tiyatronun açılış tarihini bir ay öncesine çekerek, havadar sahnelerimizi açıyoruz. Az kişilik ama etkili oyunlar seçtik. Birer gün arayla temsiller yapacağız. Salgının gidişatına göre diğer sahnelerimizi de sırayla açmayı planlıyoruz.

Ve perde açılıyor


SALON KAPASİTESİ YÜZDE 50

Salonlarımızın kapasitesi yüzde 50’ye düştü. Sanatçılarımızın provaya gelmeden önce sağlıkları ile ilgili bilgi alıyoruz, ateş ölçümü yapıyoruz, iyi hissetmiyorlarsa hemen izin veriyoruz ve 14 gün evde dinlenmesini sağlıyoruz.

Ve perde açılıyor


AŞIK VEYSEL İLK KEZ VAR

Haberin Devamı

17 yeni oyunla seyircimizin karşısına çıkıyoruz. 1 Eylül’de Devlet Tiyatrosu’nda ilk kez oynayacak olan ‘Aşık Veysel’ var. Benim yönettiğim ‘Sonsuzluk Kitabevi’ adlı oyun ise 40 yıl sonra tekrar sahnede olacak.”

Ve perde açılıyor


BU HAFTANIN PROGRAMI ŞÖYLE

* Cüneyt Gökçer Sahnesi: Leyla ile Mecnun(1-12 Eylül)
* Küçük Tiyatro: Aşık Veysel(1-12 Eylül)
* Akün Sahnesi: Açık Denizde(1-10 Eylül)
* Stüdyo Sahne: Sonsuzluk Kitabevi(8-19 Eylül)

Ve perde açılıyor


KORONAVİRÜS, SANATA ENGEL OLAMADI

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, pandemi sürecinde da hiç boş durmadıklarını ifade ederek yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:
* Oynamış olduğumuz oyunların video çekimlerini Kültür Bakanlığı’mızın YouTube hesabına yükledik. Yerli ve çocuk oyunlarını bu platformdan seyirci ile buluşturduk.
* ‘Sanat Cepte’ uygulaması üzerinden oyunlarımızın tanıtımlarını yaptık. Değerli sanatçılarımız performanslar sergiledi.
* Temmuz ayı ile birlikte ‘Kamyon Tiyatrosu’ projemizi hayata geçirdik. Tiyatrolarımız, ‘Kamyon Tiyatrosu’ ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaklaşık iki aydır gezmeye devam ediyor.
* İrfan Şahinbaş’taki açık alanda sahne kurduk. Buraya Ankara’nın yanı sıra bölge tiyatrolarındaki başarılı oyunları getirdik. İrfan Şahinbaş’taki açık hava sahnemizi havalar el verdiği sürece kullanmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Ve perde açılıyor


OYUNCULUK BENİ MOTİVE EDİYOR

Mustafa Kurt, halen sanatçı olarak da aktif rol almayı sürdürüyor. “Ben oyuncu kökenliyim, sahada olmayı seviyorum” diyen Kurt, 8 Eylül’de prömiyer yapacak olan ‘Sonsuzluk Kitabevi’ adlı oyunun da yönetmen koltuğunda oturuyor. Kurt, oyunla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Sabahattin Kudret Aksal’ın ‘Kahvede Şenlik’ isimli çok bilinen bir oyunu var. Her repertuvarımızda olmuştur. Fakat Sonsuzluk Kitabevi de onun kadar başarılı bir oyun. Sabahattin Kudret Aksal’ın, felsefeci ve şair olması nedeniyle çok iyi bir dili var. Sonsuz ve ölümsüz olmak isteyen bir adamın hikâyesini anlatmış. Hikâye, kitabevinde geçiyor. Genç bir kadroyla oynuyoruz. Kitabevindeki ölümsüz yazarların eserlerini satın alıp dostlarına gönderip ölümsüz olmak isteyen bir adamın hikâyesi anlatılıyor. Prömiyeri 8 Eylül’de olacak. Biraz absürt de bir tarafı var. Özellikle üniversite öğrencilerinin çok seveceğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Ve perde açılıyor
Mustafa Kurt, iki sezondur da Moliere’in ‘Cimri’ oyununda oynuyor ve bu oyunla 4 farklı ödül aldı.…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!