Van depremi fotoğrafları ÇSM’de

Güncelleme Tarihi:

Van depremi fotoğrafları ÇSM’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2011 00:00

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği işbirliğiyle “Deprem: Van, Erciş Toplumsal Artçılar” sergisi düzenlendi. Depremde yaşımını yitiren DHA muhabiri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için sergide özel bir bölüm oluşturuldu.

Haberin Devamı

ÇANKAYA Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki serginin açılışında  konuşan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Turgay Bilge, Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ı saygıyla andıklarını belirterek, “onlara selam göndermek” ve isimlerini yaşatmak  istediklerini söyledi.
Van’daki iki depremde toplam 604 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan  Bilge, bunu unutmamak, unutturmamak ve acıyı gelecek kuşaklara aktarmak  gerektiğini, bu noktada fotoğrafçılar olarak sosyal sorumluluk duyduklarını  belirtti. Kentten 350 bin kişinin göç ettiğine işaret ederek, olayın sosyal  boyutuna da dikkati çeken Bilge, “Bunların unutulmamasını sağlayamazsak, yeni  Van depremleri, İstanbul depremleri bizleri bekliyor” dedi.
Bilge, sergi için yaklaşık
2  bin fotoğrafın seçici kurul tarafından  değerlendirildiğini     ve 110 eserin sergiye dahil edildiğini belirtti.
Türkiye’yi dolaşacak
Eserler, 29 Aralık gününe   kadar görülebilecek. Sergi daha sonra  federasyona üye    dernekler kanalıyla tüm Türkiye’yi dolaşacak.
Sergide Emir ve Yılmaz’ın yanı sıra eserleri sergilenen fotomuhabirler ve  fotoğraf sanatçılarının isimleri şöyle: “Abdurrahman Antakyalı (AA), Erdal Altın  (AFSAD), Yusuf Aslan (KUFSAD), Oktay Bayar (AHFOD), Ferhat Bostancı, Hatice  Furuncu (UMKE), Yasin Küçük (PFSD), Mustafa Ortauzun (PAFSAD), Mehmet Özer  (AFSAD), Fikret Özkaplan (FSK), Halit Onur  S andal (İFOD), Doğanay        Sevindik  (AFSAD), Savaş Onur Şen (Van 100.Yıl Ünv.), Cevat Üstün (FSK), Zeki Yavuzak  (NAFOD), Cabbar Yıldız (FSK).”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!