Vals ve Zeybek aynı sahnede

Güncelleme Tarihi:

Vals ve Zeybek aynı sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 17:11

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yeni yıl konseri ile sanatseverleri büyüledi. Konserde, Batı müziğinden örneklerin yanı sıra Türk müziğinin seçkin eserleri dinleyicilerle buluştu.

Haberin Devamı

Ankara Arena'da düzenlenen konserde, Giacomo Puccini'nin Turandot Operası'ndan "Nessun Dorma", Johan Strauss'un "Tritsch-Trtsh-Polka", Verdi'nin "Di Quella Pira", Antonin Dvorak'ın Rusalka Operası'ndan "Ay Şarkısı" aryaları seslendirildi. Türk müziğinin seçkin eserlerinin de zengin koreografiyle seyirciye sunulduğu konserde, şef Rengim Gökmen yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Korosu, CSO'ya eşlik etti. Konserde, Babayev'in "Nazende Sevgilim", Münir Nurettin Selçuk'un "Kalamış" adlı eserlerini seslendiren solist Murat Karahan, dinleyicilerden büyük alkış aldı. "Sarı Gelin", "Çökertme" gibi popüler halk müziği eserlerinin de seslendirildiği konserde, Devlet Halk Dansları Topluluğu danslarıyla görsel şölen yaşattı. Vals, tango gibi modern dans seçkilerine yer verilen programda, "Zeybek" ve "Çayda Çıra" gibi Türk folklorunun bilinen örnekleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

2015’İN GURURU OLDU

Şef Rengim Gökmen, konser arasında yaptığı konuşmada, 2015'in hüzünlü olayların yaşandığı bir sene olmasının yanı sıra güzel şeylerin de gerçekleştiği bir yıl olduğunu belirterek, "2015 yılının gurur kaynağı, Aziz Sancar'ın Nobel ödülü almasıdır" dedi. Bilimin ve sanatın insanları buluşturan yegane unsur olduğunu vurgulayan Gökmen, CSO'nun hiçbir müzik türünü ayırt etmediğini, eserlerin teknik ve estetik değerlerine bakarak her türde eseri seslendirdiklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!