Valelere gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Valelere gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 01:00

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın, kentteki ‘vale’ sorunun çözülmesi için talimat verdiği öğrenildi. Motorize Yunus ekipleri, yönetmeliğe uygun çalışmayan valeleri tespit ederek, ceza kesecek.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın, kentteki ‘vale’ sorunun çözülmesi için talimat verdiği öğrenildi. Motorize Yunus ekipleri, yönetmeliğe uygun çalışmayan valeleri tespit ederek, ceza kesecek.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın, göreve geldikten sonraki ilk talimatı, kentin vale sorunuyla ilgili oldu.
İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile görevi 21 Ağustos’ta Mahmut Karaaslan’dan devralan Servet Yılmaz, Ankara’nın en büyük sorunlarının başında gelen valelerle ilgili düğmeye bastı. Yılmaz’ın, yönetmeliğe uygun şekilde çalışmayan valelerin sebep olduğu sorunların çözümü için asayiş birimlerine talimat verdiği öğrenildi. Trafik sıkışıklığı ve park ihlâli yüzünden yaşanan sorunların sona ermesini amaçlayan uygulama için asayiş birimleri, motorize Yunus ekiplerini görevlendirdi.

Haberin Devamı

OTOPARK DIŞI PARKA CEZA

Uygulama kapsamında ekipler, işletmeler ile otopark görevlisi olarak çalışan valeleri denetleyecek. Denetimlerde valelerin sigortası, sabıka kaydı ve davranış biçimleri ile otopark alanı dışında kalan yol kenarı, kaldırım gibi yerlere araç park edilip, edilmediği kontrol edilecek. Tunus, Bestekar ve Tunalı Hilmi caddeleri ile Çukurambar gibi kafe, restoran gibi işletmelerin çok olduğu bölgelerde yoğunlaşacak denetimlerde, kurallara uymadığı tespit edilen vale ve işletmelere cezai işlem uygulanacak.

VATANDAŞIN ALANINA ‘AMBARGO’ UYGULUYOR

Hürriyet Ankara’nın Okur Köşesi’ne en fazla gelen şikâyetlerden biri de, kentte denetimsiz bir işleyişi olan ‘vale’ konusu. Özellikle restoran ve kafelerin yoğun olduğu bölgelerdeki valeler için okurlar, şunları kaydettiler:
* Cadde ve sokakları sermaye gibi görüyor.
* Kendilerine özgü park şekliyle vatandaşın alanına ‘ambargo’ uyguluyor.
* Boş yola kuka koyup, gelecek müşteriler için araç yeri ayırıyor.
* Tehlikeli araç kullanma ve akrobatik hareketlerle trafiği tehlikeye sokuyor.

 Ankara’da, ‘yol boyu otopark’ uygulamasının kaldırılmasının ardından vale sayısı hızla artmıştı.

Hürriyet Ankara, Çukurambar ile Tunus, Bestekar ve Tunalı Hilmi caddelerinde, valelerin park ihali yüzünden yaşanan sorunları daha önce defalarca gündeme getirmişti.

BAKMADAN GEÇME!