Uraloğlu ve Altınok’tan metro zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Uraloğlu ve Altınok’tan metro zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 18:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok ile bir araya geldi. Görüşmede Ankara’nın ulaşım ve planlanan yeni raylı sistem projeleri masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Bakan Uraloğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin kalbi Ankara’nın AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın
Turgut Altınok ile bir araya geldik. Görüşmemizde başkentimize ait hâlihazırda yer alan ulaşım ve planladığımız raylı sistem projelerini istişare ettik. Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na yakışan vazifelere imza atacağız” ifadelerini kullandı. Altınok da görüşmeyle ilgili sosyal medyadan, “Sayın bakanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. Ankara’ya müjdelerimiz olacak. Ankaralı evine ve işine giderken ulaşım ve trafik sorunu yaşamayacak” açıklaması yaptı.

İŞTE KONUŞULAN YENİ METRO HATLARI

Bakan Uraloğlu ve Altınok’un üzerinde çalıştıkları raylı sistem ağ haritasında, Başkentray ve diğer metro hatlarıyla mevcut raylı sistem ağının 103.6 kilometre olduğu, yapılacak yeni hatların toplam uzunluğunun ise 91.8 kilometre olarak planlandığı görüldü. Haritada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapmayı planladığı 26.8 kilometrelik AKM-Kuyubaşı-Esenboğa metro hattı, 11 kilometrelik Kuyubaşı-YHT Gar metro hattı, 12 kilometrelik YHT Gar-Etlik Şehir Hastanesi metro hattı, Ümitköy-Batı Merkez metro hattı yer aldı. ABB tarafından yapılması planlanan Söğütözü-AŞTİ bağlantısı ve Dikimevi- Nato Yolu (Mamak metrosu) hatları da haritada mavi ile işaretlendi. Abdulkadir Uraloğlu ve Turgut Altınok’un birlikte inceledikleri bir başka proje görselinde de Ulus Atatürk Bulvarı’ndan Çankırı Caddesi’ne uzanan ve yer üstünden giden bir raylı sistem hattı da dikkat çekti.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE MÜZESİ VE TÜRK TARİH MÜZESİ KURACAĞIZ

AK Parti’nin ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi’nin ‘Çanakkale’yi Görmeyen Genç Kalmasın’ projesi kapsamında Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi öğrencilerini Çanakkale’ye uğurladı. Öğrencilerle ilçedeki Kalaba Kent Meydanı’nda bir araya gelen Altınok, seçimi kazanması halinde başkente ‘Çanakkale Müzesi ve Türk Tarih Müzesi’ kazandıracaklarını açıkladı. Altınok, “Rabbim nasip ederse Ankara’ya bir Çanakkale Müzesi yapacağız. Ankara’ya bir de Türk Tarih Müzesi yapacağız. Sevgili gençler, yedi sekiz saatte gezeceğiniz ve yüce Türk Milleti’nin nereden nereye geldiğini, nice medeniyetler inşa ettiğini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!