TÜSİAV’dan ‘Yeni çek yasası çıksın’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAV’dan ‘Yeni çek yasası çıksın’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 00:00

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, krizle birlikte karşılıksız çeklerde yaşanan artışa dikkat çekerek halen TBMM’de bekleyen çek yasa tasarısının bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini söyledi.

Sarıtoprak, kendisini ziyarete gelen ASİAD Başkanı Cengiz Bozbeyoğlu, Ankara Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Savaş Çalımlı ile BASİAD Başkent Sanayici ve işadamları Derneği Başkanı Alp Aslan’ı kabulünde, ağırlıklı olarak karşılıksız çeklerde yaşanan patlamayı ve ivedilikle alınması gereken tedbirleri konuştu. Krizle birlikte karşılıksız çeklerde ciddi artış olduğunu belirten Sarıtoprak şunları söyledi:

“Bu durum Türk ekonomisini olumsuz etkiliyor. İş dünyası çek konusunda çok tedirgin ve kilitlenmiş bir halde bekliyor. Mecliste bekleyen yeni çek yasası bir an önce yasalaşmalı ve yeni düzenleme hayata geçirilmelidir. Yeni yasayla ticarette hareketlilik yaşanacak ve ekonominin çarkları daha hızlı işleyecek, alacaklı ve borçlu mağdur edilmeyecektir. Yasa, krizi ülke olarak atlatabilmemiz için atılması gereken önemli bir adımdır. Ekonomide sıcak paranın dönebilmesi için çek yasasının meclisten bir an önce geçmesi gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!