Türkiye’de ortalama ömür uzuyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de ortalama ömür uzuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 09:56

Ankara Üniversitesi Rektörü Rektör Erkan İbiş, “Türkiye’de ortalama ömür uzuyor. 60’lı yaşlar artık çok dinamik yaşlar” dedi.

Haberin Devamı

Medikal Turizm Derneği ve Ankara Üniversitesi’nce bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Üçüncü Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri’ kongresi Sheraton Otel’de gerçekleşti. Kongreye rektör İbiş’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş ile sektör temsilcileri katıldı. 

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI

Türkiye’de ortalama ömrün uzadığını kaydeden rektör İbiş, “Ortalama ömrün 50-55 yaş olduğu dönemde belirlenen 65 yaş Türkiye’de şu an geçerli midir bunu tartışmak gerekir. Gerekli düzenlemeler de yapılmalıdır. 60’lı yaşlar çok dinamik yaşlardır. Bunu hepimiz biliyoruz” dedi.
Gün geçtikçe insanın ataklığının, dinamikliğinin yok olduğunu; yalnızlık, yaşlılık, sağlık ve ölüm kaygısı gibi durumların ortaya çıktığını vurgulayan Erkan İbiş, “Bütün STK’ların tüm bu konuda elini taşın altına koyması gerekmektedir. Bunları yaparken de odakta insanın olduğunu unutmamamız gerekir” diye konuştu.

GÖRECELİ BİR KAVRAM

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da yaşlılığın göreceli bir kavram olduğunu ve insanlara yük oluşturmadığını ifade ederek, “Hep birlikte Türkiye turizmini, Türk kültürünü nasıl ileri götürebiliriz anlayışıyla hareket etmeliyiz” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da yaşlı bakım turizminde istenilen noktaya gelecek potansiyel bulunduğuna vurgu yaparak, coğrafyanın, iklimin ve Türkiye insanının yaşlı bakımına uygun olduğunu dile getirdi.

BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR

Toplantının, Türkiye’de eksik olan yaşlı bakımı ekonomisini harekete geçirmek ve turizm kavramıyla geliştirmeye çalışmak amacıyla düzenlendiğini aktaran Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş, “Turizm örgütlerinin bu konuda yeterli ilgiliyi göstermediklerini gördük. Sadece tatille markalaşan bir ülke gibi gündeme geldik. Dünyada yaşlı turizmi konusunda büyük bir potansiyel vardı ve biz de bu potansiyeli kendi ülkemize çekelim istedik” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!