Türk ve İsviçreli sanatçılar buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk ve İsviçreli sanatçılar buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2022 00:51

İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yürütülen ‘İsviçre Türkiye Sanat Projesi’ kapsamında CerModern’de ‘Kadınlık ve Sürdürülebilirlik’ sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Ankara’da yaklaşık bir aydır süren, sanat, ekoloji ve feminizm gibi alanlarda çeşitli performans, söyleşi ile atölye çalışması gibi programların yer aldığı ‘İsviçre Türkiye Sanat Projesi’ kapsamında ‘Kadınlık ve Sürdürülebilirlik’ sergisi açıldı. Sanat, ekoloji ve feminizmi bir araya getiren sergide Türk ve İsviçreli altı sanatçının eserleri yer alıyor. İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yürütülen sergi 27 Mart’a kadar CerModern’de ziyaret edilebilecek. Serginin açılışında konuşan İsviçre Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, toplumu, insanlık ve doğa arasında ve insanlığın kendi içinde daha uyumlu bir birlikte yaşama doğru dönüştürmenin, cinsiyetleri ne olursa olsun tüm varlıkların acil bir sorumluluğu olduğunu belirtti.

Türk ve İsviçreli sanatçılar buluştu


ÇEVRE HAREKETLERİNDE EN ÇOK LİDERLİK YAPANLAR KADINLARDIR

Ruch, “Gözlerimizin önünde gelişen olaylar, bu dramatik aciliyeti vurgulamadan edemez. Daha adil ve sürdürülebilir bir gelecek için kadın ve sanat ne yapabilir? Kadın, bu dönüşümde belirli bir potansiyele sahip midir? Çevre hareketlerinde en çok liderlik yapanlar kadınlardır. Toprak ana için verilen mücadelede kadınların ne kadar ön saflarda yer aldığını görebilirsiniz” dedi. İsviçre Büyükelçiliği Kültürel İşler Müsteşarı Ariane Tinner de serginin iki ülke sanatçılarını bir araya getirdiğini ve gücünün çeşitliliğinden kaynaklandığını belirtti.

Türk ve İsviçreli sanatçılar buluştu

Burçak Yakıcı ve Carole Kambli’nin küratörlüğünde açılan sergide Ecem Yerman, Gözde Ilkin, Sena, Patricia Jacomella, Aglaia Haritz, Talaya Schmid’in çalışmaları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!