Turizm projelerine destek verilecek

Güncelleme Tarihi:

Turizm projelerine destek verilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2020 00:58

Turizm Tanıtma Çalışma Grubu üyeleri, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz başkanlığında, Polatlı ilçesinin önemli tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Gordion Müzesi, Sakarya Meydan Muhaberesi Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alan Duatepe, Halide Edip Adıvar Kadın Kahramanlar Müzesi ve 12. Grup Şehitliği’ni de ziyaret eden Ankara Kent Konseyi üyeleri, Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan turizm projelerine destek verme kararı aldı. Üyeler, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile birlikte Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı da ziyaret etti. Halil İbrahim Yılmaz, Polatlı ilçesinin Başkent turizmi için büyük bir fırsat olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:

Turizm projelerine destek verilecek


LOKOMOTİF OLABİLİR

“Bu kentin turizmin de başkenti olması için çalışmalar yapıyoruz. Polatlı 4 bin yıllık tarihe sahip Gordion kentinin kurulduğu bir bölge. Dünyadaki en büyük ikinci tümülüsün bulunduğu bu arkeolojik alan dünyanın her yerinden turist çekebilir. Polatlı bu özelliğiyle Başkent’in ekonomik olarak kalkınmasında lokomotif olabilir. Polatlı ayrıca Milli Mücadele döneminde de çok büyük öneme sahip. Sakarya Meydan Muhaberesi’nin gerçekleştiği bu toprakları görmeyen tek bir öğrenci kalmasın istiyoruz.” Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise Ankara Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerinin Başkent’in kültür ve turizm envanterinin güncelleştirilmesine büyük katkı sağladığına dikkat çekti ve “Tanıtım envanterlerimizi oluşturup sahip olduğumuz bu zenginliklerimizi ilk önce ülkemize sonra dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

Turizm projelerine destek verilecek


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!