Tüm melodiler yankılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüm melodiler yankılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 13:34

‘Başkent Kültür Yolu Festivali’ tüm hızıyla devam ediyor. İşte festivalden kısa kısa notlar...

Haberin Devamı

* Vakıf 19 Çorumlular Vakfı, ‘Hitit Ensemble’ konserini düzenledi. Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’ndaki konserde sanatçılar Tülay Örten Yıldız, Ferhat Erdem, Çağatay Akyol, Erdem Şimşek ve Cemal Özkızıltaş, Hitit çalgılarının eşlik ettiği geçmişten günümüze gelen ezgileriyle büyük beğeni kazandı.
* CSO Ada Ankara Ana Salon’da ise ‘Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri’ konseri düzenlendi. Neşet Ertaş’ın en sevilen eserlerinin senfonik şekilde yeniden düzenlenmiş haliyle dinleyicilerle buluştuğu konserde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’na solistler Nilgün Kızılcı ve Mustafa Kemal Şimşek eşlik etti.

Tüm melodiler yankılanıyor


* Türk Armoni Yıldızları Orkestrası ise CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da izleyicileri ile buluştu. Şef Bando Binbaşı Kerimcan Nayman’ın yönettiği konserde, solistler Gökçe Nur Semerci ve İhsan Kamiş’in seslendirdiği şarkı ve türküler büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Tüm melodiler yankılanıyor

BAŞKENT KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE BUGÜNÜN ÖNERİLERİ

*KONSER

-Victor Aviat-Nino Gvetzade & Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, CSO ADA Ankara Ana Salon,20.00
Payitaht’ın Şarkısı Başkentin Türküsü, CSO ADA Ankara Tarihi Salon, 20.00
*TİYATRO
-Holden’in Külkedileri, Oda Tiyatrosu, 20.00
*DANS
-Elektronika, Büyük Tiyatro, 20.00

Tüm melodiler yankılanıyor

KÜLTÜR-SANAT SEFERBERLİĞİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’nin Ankara’nın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkı sağladığını söyledi. Baran, “Bakanlığımız bu projeyle kültür ve sanat alanında şehrimizde adeta bir seferberlik başlattı. Festival, şehrimize renk, ticaretimize canlılık getirdi” dedi.
Sanatın toplumsal ve ekonomik gelişmeyle yakından ilgili olduğunu belirten Baran, “Ankara ekonomisinin gelişimine yönelik çalışmalarımızı sosyal projelerimizle destekliyoruz. Kültür ve sanatın olmadığı yerde ticaret de yavan kalacaktır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!