Tükenmez hayatlar hazır

Güncelleme Tarihi:

Tükenmez hayatlar hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:43

Tükenmez hayatlar hazır

Haberin Devamı

HABER, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, binlerce çocuğa ulaştırdığı Çankaya Çocuk Kitapları serilerinden '“Bilim Hikayeleri Serisi'  ve 'Tükenmez Kitaplar' ın ardından 'Tükenmez Hayatlar' başlıklı yeni serisini hazırladı. Yeni seri, dünyaca ünlü sanatçı ve bilim insanlarının hayatlarını anlatan altı farklı kitaptan oluşuyor.

Çankaya Belediyesi, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve yeni dünyalar keşfedebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğu Çankaya Çocuk Kitapları serilerine yenilerini ekliyor. Bilimi sevdirmek amacı taşıyan “Bilim Hikayeleri Serisi” ve dünya edebiyatından seçme eserlerin yer aldığı “Tükenmez Kitaplar”ın ardından “Tükenmez Hayatlar” serisini hazırlayan Çankaya Belediyesi, yeni serisini 24 Mayıs’ta çocuklarla buluşturacak. 10 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan seri, bilim ve sanat alanında dünyaca ünlü eserler vermiş olan Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, William Shakespeare, Ludwig van Beethoven, Anton Gaudi ve Albert Einstein’ın hayatını anlatan altı farklı kitaptan oluşuyor.

KUĞULUPARK’TA ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA TANITIM

Çocuklar yeni kitaplarıyla, 24 Mayıs’ta Kuğulupark’ta kendileri için düzenlenen atölye çalışmalarında tanışacak. 13.30-18.00 saatleri arası gerçekleşecek etkinlikte, ressamları tanırken resim ve maket çalışmaları yapabilecek olan çocuklar, bilim insanlarını tanırken de ODTÜ Bilim Merkezi’nin kendileri için düzenlediği atölyeye katılabilecek. Mimarlar Odası’nın çalışmasında maketler yapacak olan çocuklar, Sevda Cenap And Vakfı’yla müzik çalışarak Beethoven’la, Kulis Sahne ile tiyatro çalışarak Shakespear’la tanışacak.

Atölye çalışmalarında çocukların ürettiği maket ve resimlerin sergileneceği etkinlikte, kitap dağıtımı da yapılacak. Kitaplar, tanıtım gününün ardından gezici araçlarla okullara ve köylere de ulaştırılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!