Toplu ulaşım 15 Mart’tan itibaren 6.5 TL

Güncelleme Tarihi:

Toplu ulaşım 15 Mart’tan itibaren 6.5 TL
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2022 01:11

Ankara’da özel halk otobüsleri(ÖHO) ve dolmuşların kontak kapatma eyleminin ardından gündeme gelen 6.5 TL’lik yeni zamlı ulaşım ücreti resmi olarak kabul edildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Genel Kurulu dün toplandı. Toplantıda EGO Genel Müdürlüğü’nün yüzde 44’lük zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece başkentte toplu taşımada tam bilet ücreti 4.5 TL’den 6.5 TL’ye yükselmiş oldu. Öğrenci biniş ücreti de 2.5 TL’den 3.5 TL’ye yükseldi. Aktarma ücretlerine ise artış yapılmadı. Tam aktarma ücreti 2.25 TL, öğrenci aktarma ücreti 1.25 TL olarak alınmaya devam edecek. Yeni tarifede öğretmen biniş ücreti 3 TL’den 4.25 TL’ye yükseldi. Tek binişlik Ankarakart ücreti de 5 TL’den 7 TL’ye yükseltildi. Yeni tarife 15 Mart’tan itibaren geçerli olacak. 

Toplu ulaşım 15 Mart’tan itibaren 6.5 TL

Önceki gün ÖHO esnafı kontak kapatma eylemi yapmış, vatandaşlar duraklarda uzun süre beklemek zorunda kalmıştı. ABB Başkanı Mansur Yavaş da tam bilet ücretinin 6.5 TL olması için UKOME’ye teklifte bulunacaklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!