Toplu taşımada kişisel hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşımada kişisel hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2020 00:22

Şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanacaklara HES kodu zorunluluğu getirilmesinin ardından, uygulamanın ne zaman ve nasıl başlayacağı da merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yetkililerinden aldığı bilgiye göre mevcutta kullanılan kişiselleştirilmemiş Ankarakart’ların kişiselleştirilmesi için belediye ile Ankara Valiliği arasında görüşmeler başladı. EGO Genel Müdürlüğü’nün sistemindeki kartlar ile HES uygulaması arasında entegrasyonun sağlanması için çalışma yapılacak. ABB ve valiliğin ortak çalışmasına göre yol haritası netleşecek. Hürriyet Ankara konuyu EGO Genel Müdürlüğü’ne Ankarakart sistem hizmetini sağlayan E-Kent firmasının Ankara Bölge Müdürü Bülent Çamur’a da sordu. Kişisel kartlar için Sağlık Bakanlığı’nın bilgi vermesi halinde sistemin uygulanabileceğini belirten Çamur, kişiselleştirilmemiş tam kartlar için işlemlerin ise zamana yayılarak yapılabileceğini söyledi.

TAM KARTLAR İÇİN ZAMANA YAYILMALI

Çamur şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla 15 gün önce zaten bir çalışma başlattık. Kişiselleştirilmiş kartlarda bakanlık bize pozitif vakaların bilgilerini web servis ile verirse bunları günlük sistemde güncelleyerek karantinada olması gereken kişilerin toplu taşıma araçlarına binmelerini engelleriz. Validatörden nasıl mesaj verilmek isteniyorsa o sistemi yapabiliriz. Süreç devam ediyor, bakanlıktan bilgi almayı bekliyoruz. Alırsak sistemimiz buna uygun. Diğer kişiselleştirilmemiş kartlarla ilgili ise tam kart sahipleri, ankarakart.com.tr sitesine girip orada bilgileriyle kartlarını kişiselleştirebiliyorlar. EGO da zaten bunu duyuracaktır. Kartlar için sistemin uygulanması için zamana yayılması lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!