THK okullarına sloganlı davet

Güncelleme Tarihi:

THK okullarına sloganlı davet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 15:11

Uyuşturucuların ortaokullara kadar yayıldığını ifade eden THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, 'Uyuşturucuyla değil THK ile uç' ve 'Taş atma uçak at' gibi sloganlarla gençleri uçuş okullarına davet ettiklerini belirtti. 

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, gençleri uçuş okullarına davet etti. Uyuşturucunun ortaokullara kadar yayıldığının altını çizen Atılgan, ‘Uyuşturucuyla değil THK ile uç’ ve ‘Taş atma uçak at’ gibi sloganlarla gençlerle bir araya geleceklerini aktardı. Atılgan, THK Üniversitesi’ndeki basın toplantısında üniversite ve kurum ile ilgili yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Atılgan özetle şunları söyledi:

GENÇLER KÖTÜLÜKLERE BULAŞMIYOR

“Üniversitemiz şu anda ön lisans, lisans ve yüksek lisansta 6 bin öğrencisi, 250 öğretim üyesi, 170 idari personelle hizmet veriyor. Üniversiteden mezun olan öğrenciler, kalifiye eleman olarak hemen iş bulabiliyor Pilotluk, sağladığı imkanlar ve yüksek maaş nedeniyle gençler tarafından tercih ediliyor. Bu alanda eğitim alan gençler, başka kötülüklere bulaşmıyor.Gençleri uçuş okullarımıza davet ediyoruz.

Haberin Devamı

YILDA 30 PİLOT YETİŞTİRİYORUZ

Türkiye'deki pilot yetiştirme kapasitesinin yüzde 60'ı THK Uçuş Okulları tarafından gerçekleştiriliyor. Sadece Türkiye'nin değil, Balkanlardan Orta Asya ve Ortadoğu'ya kadar pilot ihtiyacını karşılayabilecek kapasite ve bilgi birikimine sahibiz. Türk Hava Yolları (THY) için yılda 30 pilot yetiştiriyoruz. THY'nin Aydın Çıldır'daki uçuş okulunun yönetimine de talip olduk.

DEVLETTEN GELİR ALMIYOR

Milli Piyango biletlerinin temelini oluşturan Tayyare Piyangosu, 1925-1939 arasında kurumun en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturuyordu. Şu anda THK’nın devletten aldığı herhangi bir resmi geliri ve imtiyazı yok. THK’nın ticari faaliyetleri içinde havacılık alanına odaklanacağız. Bu kapsamda yangın uçakları, ambulans helikopterleri, gece ambulansları, hava taksi ile Türk halkına hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!