Termometrede 43’ü gördük

Güncelleme Tarihi:

Termometrede 43’ü gördük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 01:32

Yaz mevsiminin geç geldiği başkent, dün yılın en sıcak gününü yaşadı.

Haberin Devamı

Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Ankara’da, vatandaşların serinleme yöntemleri ilginç görüntüler oluşturdu. Ankara’da dün mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı Başkentlilere zor anlar yaşattı. Meteorolojinin kentte 37 derece olarak açıkladığı sıcaklık, öğle saatlerinde bazı termometrelerde 43 dereceye kadar çıktı.

Termometrede 43’ü gördük

Kentte, sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için ilginç yöntemlere başvurdu. Başkentin farklı noktalarında tehlikelere aldırış etmeyen çocuklar, serinlemek için süs havuzlarına girdi. Vatandaşların sıcak çarpmasına karşı şemsiye ile dolaştığı Kızılay’da, bazı vatandaşların da süs havuzlarına ayaklarını sokarak serinledikleri görüldü.
Yüksek sıcaklık uyarısı yapan meteoroloji yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Bu hafta için sıcaklık değerlerinin normalin üstünde seyretmesi bekleniyor. Ortalama 34 derece ölçüldü. Ancak 40’ın üzerinde gösteren yerler de var. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceğinden yüksek sıcaklık ve güneş çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı” dediler. Uzmanlar da risk grubunda yer alan hastalara dışarı çıkılmaması yönünde uyarı yaparken, bol sıvı tüketilmesi tavsiyesinde bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!