Teorik eğitime uygulamalı destek

Güncelleme Tarihi:

Teorik eğitime uygulamalı destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2020 00:46

AKUT’a gönüllü olmak üzere 2020 yılında başvuran ve pandemi nedeniyle teorik eğitimlerini online olarak tamamlamış olan gönüllülere uygulamalı eğitimleri, COVID-19 tedbirlerine uygun bir şekilde, açık havada ve küçük gruplar halinde veriliyor.

Haberin Devamı

Bu amaçla son olarak eş zamanlı bir şekilde AKUT’un 100. Yıl’da bulunan yerleşkesinde 8 gönüllüye enkaz malzemeleri, tahkimat, dinleme cihazı ve arama kamerası eğitimleri verilirken, AFAD’ın İstanbul yolu üzerindeki eğitim alanında ise 15 gönüllünün katıldığı kentsel arama ve kurtarma eğitimi gerçekleştirildi.

Teorik eğitime uygulamalı destek


600’Ü AŞKIN KİŞİ SIRADA

AKUT Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Ekip Lideri Mehmet Murat Boz, şunları söyledi: “Ege depreminin ardından AKUT’a gönüllü olmak için başvuranların sayısında çok büyük bir artış var. Sadece Ankara bölgesi için konuşursak şu an 600’ü aşkın kişi gönüllü olmak, eğitimlerini tamamlayarak ileride operasyonlara katılmak için sırada bekliyor. Ancak biz henüz pandemi öncesi başvurmuş olanların eğitimlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımızın teorik eğitimlerini online olarak gerçekleştirdik. Uygulamalı eğitimlerini de en iyi şekilde tamamlayarak, kapasitemiz doğrultusunda bir an önce başvuru sırasında bekleyen gönüllü adaylarımızı almak istiyoruz.”

Teorik eğitime uygulamalı destek

Eğitimlerde, dinleme cihazı ve arama kamerası kullanılarak kazazede yer tespiti, kazazedeye ulaşma teknikleri, betonda kapak açma, kırma, delme çalışmaları, kazazedeyi sabitleme ve tahliye aşamaları uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimler 5 Aralık’ta ikinci grup için tekrarlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!