Temiz bir çevre için

Güncelleme Tarihi:

Temiz bir çevre için
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 02:48

Ankara Kent Konseyi(AKK) 18 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında dün Gençlik Parkı’ndaki AKK Etkinlik Alanı’nda program düzenledi.

Haberin Devamı

Programa AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Let’s Do It! hareketi Türkiye temsilcisi Cengiz Kasak, AKK Çevre ve Sıfır Atık Çalışma Grubu Sözcüsü Ömer Şan, Estonya Büyükelçisi Annely Kolk, Paraguay Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Ukrayna Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Natalia Lopatina katıldı. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Dünya Temizlik Günü’nde Ankara’da Kent Konseyi’nin bütün bileşenleri uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın desteğiyle Ankara’da 6 milyonun tek yürek olduğu bir çevre etkinliği düzenleniyor” dedi.

BAŞKENT ÖRNEK OLMALI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de “Hijyen ve çevre temizliği bütün insanlığın sağlığını yakından ilgilendiren bir konu. Başkent olarak temizlik konusunda diğer illere örnek olmak zorundayız” diye konuştu. Estonya Büyükelçisi Annely Kolk da “Dünya Temizlik Günü etkinliğinin Estonya’da başlayıp tüm dünyada gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutluyum. Bugünkü etkinliği Ankara’da yaptığımız için de çok mutluyum. Bütün gönüllülere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 14 farklı bölgeye dağılan gönüllü ekipler atık çöp topladı. Atıklar, toplama işlemi bittikten sonra etkinlik alanında sergilendi.

Temiz bir çevre için


BÜTÜN YÜK BELEDİYEYE KALMAMALI

Haberin Devamı

OSTİM Teknik Üniversitesi’nce de ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi. Ostim’de bulunan Hasan Yalçıntaş Parkı’ndaki etkinliği, ‘Let’s Do It Türkiye’ koordine etti. Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ali Yülek, çevre temizliği konusunda bütün yükün belediye ve temizlik çalışanlarına kalmaması, bu konudaki değişimin evlerden, okullardan ve iş yerlerinden başlaması gerektiğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!