Teknolojiye 100 bin genç kazandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiye 100 bin genç kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2022 13:31

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), BLD 4.0 dijital dönüşüm uygulamaları kapsamında Ansera TechBridge Akademi’de metaverse eğitiminden oyun geliştirmeye, kriptolojiden robotik kodlamaya kadar 22 farklı eğitim imkanı sunuyor. Dikmen’deki Ankara Teknoloji Köprüsü ortak çalışma alanları, kapalı ve açık ofisleriyle ise genç girişimcilere destek oluyor.

Haberin Devamı

Metaverse, oyun geliştirme, kriptoloji, robotik kodlama ve sinema teknikleri alanlarında ellişer kişilik gruplar şeklinde ücretsiz olarak verilen teorik ve uygulamalı eğitimlere bugüne kadar bilişime ve teknolojiye ilgi duyan toplam 200 genç katıldı.

DEVAM ZORUNLULUĞU VAR

Hafta içi her gün saat 09.30-17.30 saatleri arasında verilen ve devam zorunluluğu olan ileri düzey teknoloji eğitimlerinin ardından 2-3 yıllık bir süre içinde 100 binin üzerinde gencin dijital endüstri piyasasına kazandırılması hedefleniyor. ‘Akademi Ankara’ eğitimlerine katılmak isteyen teknoloji meraklıları ‘akademi.ankara.bel.tr’ internet sitesinden süreci takip edebilir ve başvuruda bulunabilirler.

GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ

ABB, Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Cyberpark iş birliğiyle Dikmen Vadisi TechBridge Teknoloji Merkezi ‘Ankara Teknoloji Köprüsü’ adıyla kuluçka merkezine dönüştürüldü. Teknoloji Köprüsü’nde firmalar oyun teknolojileri, akıllı şehircilik ve dijital kültür endüstrilerine yönelirken, burada yapılacak etkinliklerin artması, vergi muafiyetlerinin kaldırılması, eğitimler ve mentör-mentee eşleşmeleri ile dinamik bir girişimcilik ekosistemi kurulması hedefleniyor. Firmalar, ‘https://portal.cyberpark.com.tr/Login/ApplicationUserSignUp’ internet adresi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!