Teknolojik zirve

Güncelleme Tarihi:

Teknolojik zirve
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 00:00

ODTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu’nun Türkiye ayağına 160 kişi başvurdu.

Haberin Devamı

ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH-ATOM) ile ODTÜ Enformatik Enstitüsü, “Global Game Jam 2010” (GGJ-Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu) etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünya ile aynı anda 29-31 Ocak’ta ODTÜ’nün ev sahipliğinde ve Turkcell’in desteğiyle gerçekleştirilecek etkinliğe bu yıl Türkiye’den 160 kişi başvurdu. Seçilecek 75 ila 100 kişi, internet ortamında diğer ülkelerdeki katılımcılarla 48 saatte Türkiye için “yenilikçi oyun” üretecek. Bu yıl, 38 ülkeden 134 merkezin katılacağı etkinlikte, farklı disiplinlerden Türk oyun geliştiriciler dünya birincisi olmak için ter dökecek. Etkinlikte, Enformatik Enstitüsü’nde sunulan teknik imkanlarla değişik platformda internet üzerinden oyun geliştirmekte özgür olacak Türk oyuncular, 4-5 kişilik gruplarla verilen yerel temaya göre ayrı ayrı oyunlar tasarlayacak.

Haberin Devamı

Hedef dünya birinciliği

Profesyonellerin yanı sıra amatör oyun geliştiricilerin de katılabileceği etkinlikte, aynı anda sisteme girilerek 48 saat içinde çeşitli konularda oyunlar geliştirilecek. Etkinlik Koordinatör Yardımcısı Harun Yıldız, Türkiye’nin etkinliğe geçtiğimiz yıl ilk defa katıldığını ve dünya üçüncüsü olduğunu söyledi. Harun Yıldız,  bu yılki hedeflerinin dünya birincilik olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!