Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

Güncelleme Tarihi:

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 13:43

Başkent Millet Bahçesi’nde oluşturulan Ankara’nın en büyük bilim merkezi, yakında açılıyor. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Çocuklarımız gelsin, öğrensin, keşfetsin istiyoruz. Ankara’daki önemli bir açığı da kapatacak olan Altındağ Bilim Merkezi inanıyoruz ki Teknofest kuşağı tarafından da çok sevilecek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en büyük Bilim Merkezi Altındağ’da açılıyor. Başkent Millet Bahçesi’nde tam donanımlı ve çok kapsamlı olarak inşa edilen Altındağ Bilim Merkezi, atölyeleri ve etkinlikleriyle başkentli çocuklara yeni ufuklar kazandıracak. Merkezi Hürriyet Ankara’ya gezdiren Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Bilime dair ne varsa bu merkezde var. Bu merkez sayesinde bilim ve teknolojide farkındalık oluşturmayı ve bu farkındalığın yaygınlaşmasını hedefliyoruz” dedi. Merkezin sadece Altındağ’a değil, Ankara’ya da büyük bir değer katacağını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şunları söyledi:

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

Haberin Devamı

ANKARA İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM

“Merkezimiz çok geniş ve çok donanımlı bir merkez. Sadece Altındağlılar değil, Ankara’nın tamamı için çok önemli bir kazanım. Bilime dair ne varsa bu merkezde var. Bu merkez sayesinde bilim ve teknolojide farkındalık oluşturmayı ve bu farkındalığın yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Ayrıca farklı yaş gruplarından, farklı bireyleri bilimle buluşturmayı, bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılmayı amaçlıyoruz. Bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı, deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı ve bireyleri denemeye ve keşfetmeye teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımız gelsin, öğrensin, keşfetsin istiyoruz. Merkezin içerisinde Astronomi, Uzay ve Havacılık Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Teknofest Atölyesi ve Sergi Alanı gibi çok işlevsel alanlar yer alacak. Bilim merkezimizi başta çocuklarımız olmak üzere, herkes çok sevecek. Merkezimizi çok yakında başkent Ankara’nın hizmetine sunacağız. Ankara’daki önemli bir açığı da kapatacak olan Altındağ Bilim Merkezi inanıyoruz ki Teknofest kuşağı tarafından da çok sevilecek.

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

Haberin Devamı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ Bilim Merkezi’ni Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci ve Hürriyet Ankara Editörü Murat Yılmaz’a gezdirdi.

YENİ TEKNOFEST TAKIMLARI DA OLACAK

Atölyeler çok renkli ve zengin. Bir yandan uzayın derinliklerini keşfedecek olan çocuklar açık havada da gözlem etkinliği yapabilecek. Yine matematiğin bilinmeyenlerini farklı metotlarla öğrenme imkânı bulacaklar. Robotlar tasarlayacak, kodlama öğrenecekler. 3D yazıcı ile tasarladıkları ürünün çıktısını alabilecekler. Ahşap tasarımlara da imza atabilecekler. Çocuklar bahçeye çıkıp mikroskoplarla incelemeler yapabilecekler. Lise öğrencilerimizden oluşan takımlarımız drone projeleriyle Teknofest’te finale kalmışlardı. Onlar Teknofest Atölyesi’nde çalışmalarına devam edecekler. Yükselen Kanatlar ve Alt-Hürkuş isimli takımlarımızın yanına yenilerini eklemeyi, Teknofest duvarımızı da yeni takım isimleriyle donatmayı amaçlıyoruz. Merkezimiz Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye Yüzyılı’na bir armağan oldu. Merkezimizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu merkezin oluşumunda ve yapımında bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

OKULLAR RANDEVULU OLARAK GELECEK

Merkezin okullara randevulu hizmet vereceğini kaydeden Başkan Balcı, “Ankara’daki okullarımız randevulu olarak gelip atölyelerden yararlanma imkânı bulacaklar. Sergi Alanı’nın ise herkese açık şekilde olmasını planlıyoruz. Alanında uzman ünlü bilim insanlarıyla söyleşiler de yapmayı amaçlıyoruz. Başkent Millet Bahçesi’nin içinde yer alması hem ulaşım bakımından hem merkezi konum açısından da kolaylık sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Teknofest kuşağı burayı çok sevecek

 

BAKMADAN GEÇME!