Teknik işaret diliyle verimlilik artacak

Güncelleme Tarihi:

Teknik işaret diliyle verimlilik artacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 09:12

Hacettepe Üniversitesi koordinatörlüğünde metal sektöründe çalışan işitme engelli çalışanlar için işaret dili ve dijital öğrenme içerikleri geliştirme projesi ‘Bir İşarete Yeter’, başlatıldı.

Haberin Devamı

ASO, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri, Pamukkale Üniversitesi, İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği’nin ortaklığında yürütülen proje kapsamında 100 standart makine elemanı için işaret dili ile İngilizce ve Türkçe artırılmış gerçeklik destekli kitapçık, eğitim müfredatı ve kılavuz oluşturulacak. Hedef grup, bu içerikleri cep telefonları ve mobil cihazlar ile kullanabilecek. Daha sonra ise bu içerikler proje ortağı ülkelerin dillerine tercüme edilecek.
Proje kapsamında ASO'da düzenlenen toplantıda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Metal sektöründe çalışan ve istihdam edilecek işitme engellilere yönelik teknik işaret dilinin geliştirilmesi projesiyle de engellilerimizin niteliklerini biraz daha yükseltmiş olacağız. Bu dilin geliştirilmesiyle birlikte engellilerimiz işlerinde daha başarılı ve verimli olacaklar, bu da hem işletmeye hem de kendilerine daha fazla değer katmalarına yol açacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!