Tek adliye küreği

Güncelleme Tarihi:

Tek adliye küreği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 17:05

Sıhhiye’deki Ankara Adliyesi’nin önüne küreklerle gelen Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar, parçalı haldeki mahkemelerin tek bir çatı altında toplanmasını isteyerek, temsili temel attı.

Haberin Devamı

AnkaraBarosu’na kayıtlı avukatlar, kentin adliye sorununu, temsili temel atma töreniyle protesto etti. Dün, Ankara Adliyesi’nin önünde toplanan avukatlar, “Bir tek adliye istiyoruz”, “Aklın yolu 1 adliye” ve “Başkent’e yakışır tek adliye” yazılı dövizler taşıdı, “Adalet bütündür, parçalanamaz”, “Adalet Bakanı sözünü tut”, “Adalet Bakanı, bir kazma da sen vur” diye sloganlar attı.Başına baret takıp, eline kürek alan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:“Ankara’da adalet, şehrin dört bir yanına savrulmuş, parçalanmış, adalet dağıtmak için dizayn edilmemiş otel binalarından devşirme yapılar içerisine hapsedilmiştir. Başkentimizde adalet, 10’u aşkın parçaya bölünmüş durumdadır. Başka hiçbir ilde örneği görülmeyen bir şekilde Ankara’da, aynı yargı koluna dahil mahkemeler bile fiziken farklı yerlerde bulunmakta. Taşınma ve kira maliyetleri düşünüldüğünde yeni bir adalet sarayı yapmak yerine bina kiralama yoluna giden Adalet Bakanlığı’nın bu tutumunu anlamak, mümkün değildir.

Haberin Devamı

ALTYAPILARI YETERSİZ

Taşınılan her bir binada altyapı sorunludur, yetersizdir. Bu eylemi gerçekleştirmeyi, sesimizi duyurmayı, yürüttüğümüz kamu hizmetinin zorunlu bir parçası olarak görüyoruz. Temel atma töreniyle yetkililere temsili bir yer gösteriyor ve ‘Artık adalet yerini bulsun’ diyoruz.”

BİNALAR İÇLER ACISI DURUMDA

Ankara Barosu’nun protestosuna destek veren Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Ünsal Toker, “Bugün bize sunulan adliye binaları gerçekten içler acısı. Değil orada adaletin gerçekten tecelli edebilmesi, hizmet yapabilmemiz bile son derece zor. Gerçekten bu kadar parçalanma bir anda ne için yapıldı? Bu işin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.


KURDELE KESİLENE  KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Hukuk Akademi Derneği Başkanı avukat Ömer Lütfü Avşar da, “Toplanan meslektaşlarımıza, Ankara Barosu’na, TBB’ye teşekkür ederiz. Bugün sembolik temel atıldı. Başkent’e tek adliye olana, gerçek açılış kurdelesi kesilene kadar konunun takipçisi olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!