Tehlikenin uzunluğu 5 kilometre

Güncelleme Tarihi:

Tehlikenin uzunluğu 5 kilometre
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 16:00

Toplam uzunluğu 5 kilometreyi bulan Angora ve S. Saltoğlu bulvarları boyunca 5 ışıklı kavşak haricinde hiçbir yaya geçidi bulunmuyor. Yolun karşısına geçmeye çalışan yayalar, günün her saati ölümlü burun buruna geliyor. Yaya geçidi yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Can güvenliğimiz tehlikede. Tedirgin oluyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Başkent’te, toplam uzunluğu 5 kilometreyi bulan Angora ve S. Saltoğlu bulvarları boyunca 5 ışıklı kavşak haricinde hiçbir yaya geçidinin olmaması, semt sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Hacettepe Beytepe Kampüs Yolu’ndan başlayıp, Alacaatlı Caddesi’ne kadar uzanan ve her iki yanında iş merkezleri, yaşam ve konut alanlarının bulunduğu güzergahta yaya geçidi olmadığı için vatandaşlar, yolun karşısına geçerken ölümle burun buruna geliyor. Trafiğin yoğun olduğu 5 kilometrelik güzergahta yayalar önce refüje, refüjdeki yeşil alanı aştıktan sonra da yolun karşısına geçiyor. Yolun karşısına koşar adım geçemeyecek durumdaki yaşlılar ise bulundukları noktaya en yakın olan ışıklı kavşağa kadar yürüyüp, araçların kırmızı ışıkta durmasını bekliyor. 

TABELA VAR GEÇİT YOK

Haberin Devamı

Ayrıca Angora Bulvarı üzerinde 2 noktada ‘yaya geçidi’ bulunmasına rağmen, yol üzerinde zebra çizgili işaretleme bulunmaması da dikkat çekiyor. Yayalar bu noktalarda da kaza tehlikesi atlatıyor. Bölgeye yaya geçidi yapılmasını isteyen semt sakinleri, “Can güvenliğimiz tehlikede. Yolun karşısına geçerken tedirgin oluyoruz. Ne kadar dikkatli olsak da kör noktalarda bir anda araçlarla karşı karşıya kalıyoruz. En azından bir kaç yere yaya geçidi yapılsa ve tabelalarla sürücüler uyarılsa çok iyi olur” diye konuştu.

ODTÜ’LÜ MERİL BULVARDA CAN VERDİ

UKOME kararı ile Angore ve S. Saltoğlu Bulvarı’nda belirlenen hız sınırlarının saatte 50 kilometre olduğunu fakat birçok sürücünün kurallara uymadığını belirten bölge sakinleri, güzergah üzerindeki trafik denetimlerinin artırılmasını istedi. 2013 yılında bisikleti ile Angora Bulvarı’nda ilerleyen 22 yaşındaki ODTÜ öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş’a, Haydar Ayas yönetimindeki otomobil çarpmıştı. Ayas’ın kırmızı ışık ve hız ihlali yaptığı gerekçesiyle kusurlu bulunduğu olayda, bisikletli Durmuş feci şekilde can vermişti. ODTÜ’lü Durmuş’un ölümü üzerine, beyaza boyanan bir bisiklet, Angora Bulvarı’nda kazanın yaşandığı yere zincirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!