Tatlı telaş

Güncelleme Tarihi:

Tatlı telaş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2023 15:10

Yarın arife, ertesi gün bayram... Kentin geleneksel alışveriş merkezi Ulus’ta da bayram şenliği yaşanıyor. Ulus esnafı, ramazanda yaşanan durgunluğun bayram yaklaşırken hareketlendiğini söylerken, vatandaş da uygun fiyatlı gıda alışverişinin yolunu arıyor. Hürriyet Ankara Ulus Hali’nin nabzını tuttu.

Haberin Devamı

Ankara’da bayram alışverişinin adreslerinin başında gelen Ulus’ta vatandaşı hazırlık, esnafı ise satış telaşı sardı. İstanbul’un Eminönü’sü gibi bayram yoğunluğunun Ankara’daki adresi olan Ulus Hali’nde hareketlilik göze çarpıyor. Bayram öncesi satışlarının diğer yıllara göre arttığını söyleyen esnaf, pandeminin etkisini üstünden atmaya çalışırken, vatandaş da uygun fiyata ürünler alabilmek için tek tek tezgâhları turluyor. İşte Hürriyet Ankara’nın Ulus Hali izlenimleri.

Tatlı telaş

ESNAF NE DİYOR?

Tatlı telaş



Kadir Yeter: “Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs pandemisi bizleri de etkilemişti. Bu yıl onu üzerimizden attık, Ulus eski canlılığına kavuşmaya başladı. Şeker ve lokumlara rağbet çok. Şeker fiyatlarımız 55 TL’den başlıyor, 120 TL’ye kadar çıkıyor. Lokumların kilosu 50 TL, çikolatalar ise en uygun 75 TL’den başlıyor, kalitesine ve içeriğine göre fiyatı artıyor.”

Haberin Devamı

Tatlı telaş

Ramazan Aytaç: “18 senedir Ulus civarında esnaflık yapmaktayım. Hiç bu kadar kalabalık olduğunu görmedim. Pandeminin etkisinin azalmasının da payı var. Vatandaş bayram alışverişi olarak genellikle meyve tercih ediyor. Yaz meyveleri revaçta. Fiyatlar da şu an için normal seyrediyor. Erik 80 TL, çağla 30 TL, çilek 15 TL’ye alıcısını buluyor.”


VATANDAŞ NE DİYOR?

Tatlı telaş

Abdurrahman Delibaş: “Alışveriş için genellikle Ulus’u tercih ediyorum. Bayram dolayısıyla da geldim. Hem çikolata hem de şeker aldım. Fiyatlar Ulus’ta diğer semtlere göre daha uygun geldi.”

Haberin Devamı

Tatlı telaş

Halil Ayan: “80 yaşındayım, kendimi bildim bileli  Ulus’tan alışveriş yaparım. Bayram vesilesiyle hem hava aldım hem de tek tek esnafları gezdim. Bugün bayramda ağzımız tatlansın diye yarım kilo şeker aldım. Herkese huzurlu ve mutlu bayramlar dilerim.”

Tatlı telaş

Niyazi Karaca: “Deprem faciası sebebiyle buruk bir bayram yaşayacağız, bir yanımız eksik olacak. Ulus’u bayram telaşı sarmış. Herkesin elinde şeker ve çikolata... Ben de bugün 1 kilogram seker aldım, toplamda 60 TL ödedim. Şekerleri torunlarıma aldım, bayramda ziyarete gelecekler. Tüm olumsuzlukların geride kaldığı, şeker tadında bir bayram dilerim.”

Haberin Devamı

Tatlı telaş

VATANDAŞIN TERCİHİ ORTA KAVRULMUŞ KAHVE

Ulus Hacı Bayram Veli Cami civarında Gül Kahve’yi işleten Ahmet Hamdi İncegül de bayramın vazgeçilmezi olan Türk kahvesinin oldukça talep gördüğünü belirterek, “Bayram telaşı hepimizi sardı. Bizim de bayram hazırlıklarımız 15 gün evvel başladı. Ramazanda biraz durgunluk vardı fakat bayramın yaklaşmasıyla birlikte tekrardan yoğunluk yaşanmaya başladı. Türk kahvesi kültürümüzün vazgeçilmez bir unsuru. Bayramlarda yanına lokum ve şekerle servis ettiğinizde tadından yenmiyor. 40 yıl hatırı var. Kahveye olan talep fazla, vatandaşımızın en çok rağbet ettiği, damak zevkine en çok uyan ise orta kavrulmuş çekilmiş kahve. Fiyatlar her zaman kahvenin kalitesine göre değişir. Bir kilogram çekilmiş kahve 270, 100 gramı ise 27 TL” dedi.

Haberin Devamı

Tatlı telaş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!