Tanrıverdi’ye koştular yerinde bulamadılar

Güncelleme Tarihi:

Tanrıverdi’ye koştular yerinde bulamadılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2008 00:00

Kapatılması gündemde olan belde belediye başkanları son umut olarak AKP’nin kapısını çaldı. Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi’yle görüşmek isteyen başkanlar, Tanrıverdi’yi bulamadan partiden ayrılmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

KANUN değişikliğiyle mahalle olacak beldelerin belediye başkanları dün AKP Genel Merkezi’ne giderek Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’yi ziyaret etmek istedi.

Başkent’te nüfusları 2 binin altında kalan 19 beldenin mahalle ya da köy olacağı değişikliklerle ilgili Tanrıverdi’yle görüşmek isteyen belediye başkanları, Tanrıverdi’nin Genel Merkez’de olmaması üzerine hayal kırıklığına uğradı.

Ankara Hürriyet’in üst düzey AKP’li yetkililerden edindiği bilgiye göre beldelerinin kapatılacağı kaygısıyla AKP Genel Merkezi’ne gelen belde belediye başkanları, beldelerinin kapatılmamasını talep ettiler.

Belde belediye başkanlarına Tanrıverdi’nin yokluğunda bilgi veren yetkililer, başkanlara 2005’te çıkan kanunu hatırlatarak nüfusu yetersiz olan beldelerin düzenlemenin yapıldığı taktirde kapatılacağını yinelediler.

KESİN SONUÇ HAFTAYA Yetkililer ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın kanunla ilgili çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, en fazla bir hafta içinde konunun netlik kazanacağını belirttiler.

AKP’nin bu düzenlemeyi yapması halinde statüleri değişecek beldeler ve bağlanacağı ilçeler şöyle:

Altınova Beldesi mahalle olarak Altındağ’a bağlanacak. Karagedik, Selametli ve Bezirhane Gölbaşı’na bağlanacak. Saray, Esenboğa ve Sirekli ilçe olacak olan Pursaklar’a bağlanacak. Bağlum Keçiören’e, bağlanacak. Kutludüğün Mamak’a, Yenikent Sincan’a bağlanacak.

BELDELER MAHALLE OLUYOR Çanıllı ve Sinanlı Ayaş’a bağlanırken, Oltan beldesi köy olacak. Kırbaşı ve Uruş Beypazarı’nın köyü olacak. Peçenek Çamlıdere’nin köyü olurken, Yukarı Çavundur’un Çubuk’un mahallesi olma ihtimali var.

Lalahan, Hasanoğlan ve Yeşildere Elmadağ’a; Çağa, Sorgun ve Yeşilöz köy olarak Güdül’e bağlanacak.

Haymana’ya bağlı Çalış, Bumsuz ve Yurtbeli köy olurken, Oyaca mahalle olacak

Çeltikci Kızılcaham’a; Sarıyar Nallıhan’a; Gölhöyük, Kaçarlı Çalören ve Devekovan da Koçhisar’a bağlanarak köy olacak.

Haberin Devamı

Yukarı Çavundur’dan sınır ayarı

BİR süre önce aldığı Belediye Meclisi kararıyla, Büyükşehir Belediyesinin mücavir alanına dahil olan Çubuk ilçesine bağlı Yukarı Çavundur Belde Belediyesi, nüfusu belirli bir rakamın altına düşen belediyelerin kapatılacağı yönündeki haberler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılma kararı aldı.

’Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre nüfusu 2 bin 580 olan beldenin, Çubuk’a bağlı bir ’mahalle’ olma durumu ile karşı karşıya geldiğini belirten Lokman Özden, söz konusu gelişme üzerine Belediye Meclisi’ni olağan üstü toplantıya çağırdığını söyledi. Özden, sözlerine şöyle devam etti:

"Çubuk’a 20 kilometre mesafede olan beldemizin bir ’mahalle’ olarak yeterince hizmet alamayacağı endişesi ile Belediye Meclisi’mizi topladık. Yaptığımız görüşmeler sonucu, belediyemizin kapatılmaması için Büyükşehir Belediyesi’nin mücavir alan sınırlarından çıkma kararı aldık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!