Taksiye zam yolda

Güncelleme Tarihi:

Taksiye zam yolda
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2022 16:26

Başkentte toplu taşıma ücretlerine gelen zammın ardından bir zam sinyali de taksiler için geldi. Taksiler için yeni rakamlar konuşulurken, Ankara Taksiciler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, “Girdi maliyetleri fazla olduğu için bir ücret ayarlaması lazım. Bunu yaparken de hem esnafı hem de halkı düşüneceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine gelen zamların ardından gözler taksilere çevrildi. Kamuoyunda ‘taksimetre açılış ücretinin 7.5 TL, kilometre ücretinin 6 TL, indi-bindi fiyatının ise 20 TL olacağı’ konuşulmaya başlandı. Biz de ‘takside zam olacak mı?’ sorusunu Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner’e sorduk. Taksi ücretlerine önümüzdeki hafta zam yapmayı planladıklarını açıklayan Başkan Yiğiner, şu bilgileri paylaştı:

Taksiye zam yolda


DİĞER İLLERE GÖRE ÇOK DÜŞÜK

“Esnafın zam talebi var. Zam kararını daha netleştirmedik. Şartlara göre değerlendireceğiz. Muhtemelen bu bahsi geçen rakamlar uygun gibi gözüküyor. Daha fazla olmasını isteyenler de var. Örneğin kilometrenin biraz daha fazla olması isteniyor. Çünkü diğer illere göre çok düşük kaldık. Mesela kilometre ücreti Konya’da, Antalya’da 8 TL. Biz burada 6 TL yapacağız. Bir de dolu-boşu var onu da düşünmek gerekiyor.

BU HAFTA KARARINI VERECEĞİZ

Bu hafta kararını vereceğiz. Son düzenlemesini yaparız oda olarak bu hafta ANKESOB’a (Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) resmi başvuruyu yaparız. Şu an yılbaşından bu yana her sektörde bir durgunluk ve belirsizlik var. Bu bizim taksicilere de yansıdı. Girdi maliyetleri fazla olduğu için bir ücret ayarlaması lazım. Bunu yaparken de hem esnafı hem de halkı düşüneceğiz. Esnaf bu şartlarda para kazanamıyor.”

ÖTV’SİZ VE KDV’SİZ AKARYAKIT SAĞLANMALI

Haberin Devamı

Esnafın en büyük gider kaleminin yakıt olduğunu da belirten Yiğiner, “Başta malum herkesin bildiği gibi yakıt fiyatı esnafı zorluyor. Aracın lastiği, yedek parçası, işletme giderleri, sanayideki işçilik maliyeti çok arttı. Her şeye zam geldi. Şoförün ücreti de arttı. Şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, minibüs, servis, otobüs bunların tamamına ÖTV’siz ve KDV’siz akaryakıt sağlanmalı. Akaryakıttan ÖTV-KDV alınmazsa vatandaşı daha ucuza taşımış oluruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!