Süper kulvarda galibiyet peşinde

Güncelleme Tarihi:

Süper kulvarda galibiyet peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 15:20

Geride kalan haftayı maç yapmadan geçen sarı-lacivertliler, bir beraberlik ve bir yenilgi ile giriş yaptığı yeni sezonda ilk 3 puanına ulaşmayı hedefliyor. Ev sahibi ekip de oynadığı üç müsabakada henüz puan alamadı.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 4. haftasında bugün Vavacars Fatih Karagümrük ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak maçı hakem Çağdaş Altay yönetecek.Geride kalan haftayı maç yapmadan geçen Ankaragücü, ilk iki haftada bir beraberlik ve bir yenilgi alırken, ev sahibi ekip Fatih Karagümrük, oynadığı üç müsabakayı da yenik kapattı.2 takım bugüne kadar farklı kulvarlarda 17 kez karşı karşıya gelirken, MKE Ankaragücü ve Fatih Karagümrük 5’er galibiyet elde etti. 7 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

SON MAÇI KAZANAN ANKARAGÜCÜ OLDU

Süper Lig tarihinde MKE Ankaragücü ile oynadığı 10 maçın sadece birini kaybeden Fatih Karagümrük (4 galibiyet - 5 beraberlik) bu yenilgiyi son karşılaşmada aldı (Mart 2021’de 0-1)Fatih Karagümrük’e konuk olduğu son iki Süper Lig maçından 4 puan çıkaran Ankaragücü (1 galibiyet - 1 beraberlik), daha önceki üç ziyaretinden puansız dönmüş ve rakip fileleri havalandıramamıştı.Süper Lig tarihinde ilk kez üst üste iki maçta kalesinde 4’er gol gören Fatih Karagümrük, aynı zamanda ilk iki karşılaşmalar itibarıyla lig tarihinde en fazla gol yediği sezon başlangıcını yaşıyor (8)Süper Lig’de oynadığı son 10 maçı kazanamayan MKE Ankaragücü (3 beraberlik - 7 yenilgi), bu sezon ligde yer alan takımlar arasında devam eden en uzun galibiyet hasretinin sahibi konumunda. Sezonun ilk iki haftasını boş geçen Ankara ekibi, lig tarihinde sadece bir sezonun ilk üç karşılaşmasında rakip fileleri havalandıramadı (1999/2000)Son iki iç saha maçından puansız ayrılan Fatih Karagümrük, Süper Lig’e döndüğü 2020/2021 sezonundan bu yana seyircisi önünde üst üste üç karşılaşma kaybetmiyor.İstanbul ekibi, evinde üç maç üzeri yenilgi serisini en son Mayıs 1962’de yaşadı.

Haberin Devamı

Süper kulvarda galibiyet peşinde

HENÜZ GOL SEVİNCİ YAŞAMADILAR

Yeni sezona 16 transferle başlayan ve forvet hattını; Jese Rordriques, Federico Macheda ve Ali Sowe gibi isimlerle takviye eden Ankaragücü, ligde henüz gol sevinci yaşayamadı. Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Konyaspor ve Gaziantep FK maçlarına, İtalyan oyuncu Macheda ile başlarken, sonraki bölümde Jese, Sowe ve Ariyibi gibi isimleri sahaya sürdü. Eren Derdiyok ise süre alamadı. Dalcı, takıma geç katılan ve fizik olarak tam anlamıyla hazır olmadığı belirtilen Jese’yi, aradan sonraki Fatih Karagümrük maçında 11’de başlatmayı düşündüğünü söylemişti. 3 maçta 3 golü bulunan Karagümrük’ün goller ise Diagne, Borini ve Biraschi’den geldi. İtalyan Teknik Direktör Andrea Pirlo’nun çalıştırdığı Fatih Karagümrük’te de tüm hesaplar alınacak 3 puan üzerine kurulu.Maçın hakemi Çağdaş Altay, daha önce Ankaragücü’nün 5 maçını yönetti. Sarı-lacivertliler, bu müsabakalarda 3 galibiyet alırken, 2 maçı da kaybetti. Fatih Karagümrük ise Altay’ın yönettiği 3 müsabakada; birer, galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadı.Fatih Karagümrük yönetimi, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maçı izlemeye gelecek rakip takım taraftarları için ayrılan tribünün bilet fiyatını 212 TL olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Süper kulvarda galibiyet peşinde

POTADA KADRO NETLEŞTİ

Basketbolda yeni sezonda Ankaragücü Mamak Belediye ismiyle Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek olan sarı-lacivertli ekibin teknik kadrosu ile oyuncu grubu belli oldu.Teknik ekipte; Yunus Emre Yalnızyiğit (Genel Menajer), Murat Dikmen (Başantrenör), Hakan Erol (Yardımcı antrenör), Yunus Emre Can (yardımcı antrenör), Bedri Meriç (Yardımcı antrenör), Alper Baran Sunar (Kondisyoner), Faruk Sertkaya (Masör), Gökhan Adıgüzel (Malzemeci) görev alacak.Takım kadrosunda ise şu oyuncular bulunuyor:Gökhan Akkoyun (Antalya Güneşi), İbrahim Yıldırım (Kocaeli BŞB Kağıtspor), Uğur Can Aksoy (Mersin BBGSK), Mertcan Solkol (Afyon Belediyesi), Azizcan Özdemir (Beysu Konyaspor), Umar Atın (Sigortam Net), Canberk Cevit (Antalya Güneşi), Gökhan Edge Demirli (TED Kolejliler), Bartu Yılmaz (Balıkesir BŞB), Myles Mack (Sopron), Carlton Bragg JR(Balıkesir BŞB)

BAKMADAN GEÇME!