Su borusu taşkını

Güncelleme Tarihi:

Su borusu taşkını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 01:53

Mehmet Akif Ersoy Köprüsü’nün altından geçen ana su borusu hattı patladı. Gece boyunca devam eden su taşkınları sonrası bölge göle dönerken, köprüde çökme meydana geldi.

Haberin Devamı

Anadolu Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Köprüsü’nün altından geçen ana iletim su borusu hattı, önceki gece yarısı patladı.
Patlamayla birlikte köprünün Anadolu Bulvarı-Eskişehir Yolu istikametinde çökme meydana gelirken, köprü ayağında bulunan işyerlerinde de büyük çapta maddi hasar oluştu. Gece boyunca devam eden su taşkınları sonrası, bölge göle döndü. Sabah saatlerinde iş yerlerine ve okullarına gitmek üzere evlerinden çıkan Başkentliler, su taşkınıyla karşılaştı. Araçlar, biriken su nedeniyle ilerlemekte zorlanırken, metronun Macunköy istasyonunun çevresinde büyük su birikintisi oluştu. Görgü tanıkları su sızıntısının fark edilmesinden sonra yetkilelere bilgi verildiğini belirterek, “Küçük küçük başladı ama köprünün bir kısmını yıkacak kadar büyüdü. Sokaklar, dükkan önleri, ev ve işyerleri sular altında kaldı” dedi.

Haberin Devamı

ÖNÜNE KATIP BÜYÜDÜ

Dükkanı kullanılamaz hale gelen ve perişan olduklarını dile getiren Halit Kaya şöyle konuştu:
“Sızıntı geceden fark edildi. Bu nedenle de Anadolu Bulvarı’ndan Eskşehir Yolu istikametine giden araçların kontrollü geçişi sağlanıyordu. Sonra bu sızıntı büyüdü ve dükkanlarımızı önüne katarak, akmaya başladı. Elektrikçi, oto tamircisi, lastikçi, yıkamacı, gazcıyla birlikte hepimiz mağdur olduk. Bütün mallarımız elimizden uçup gitti. Yetkililer inşallah bizim zararımızı karşılar.”

KISA SÜRELİ KESİNTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Anadolu Bulvarı Mehmet Akif Ersoy Köprüsü’nün bitiminde bulunan ana iletim boru hattında meydana gelen sızıntı nedeniyle bazı bölgelerde geçici olarak su kesintisi yapıldığını belirterek, “Anadolu Bulvarı Mehmet Akif Ersoy Köprülü geçidinin bitim noktasında toprak dolgu bölümünün altında kalan ve 1985 yılında yapımı gerçekleştirilen ana isale hattında gece bir sızıntı olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine, hattaki suyu keserek yolu trafiğe kapatıp hemen çalışmalara başladık. Gece yapılan çalışmalarda ana isale hattını başka bir hattan beslemeye başladık. Şehrin bazı bölgelerinde bu nedenle meydana gelen kesinti bugün öğle saatlerinde sona erecek. Meydana gelen bu arıza ve sıkıntıdan dolayısıyla vatandaşlarımızdan özür diler, anlayış için teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

TRAFİĞE AÇILACAK

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri de köprünün bitiş noktasındaki dolgu kısmın altındaki ana isale hattında meydana gelen arızanın giderilmesinin ve borunun yeni hatta aktarılmasının ardından yolun tekrar trafiğe açılacağını bildirdiler.

VİDANJÖRLÜ DESTEK

Su borusu taşkını

Yenimahalle’de su borusu patlamasıyla meydana gelen taşkın sonrasında Yenimahalle Belediyesi ekipleri, binalardaki sulara vidanjörlerle müdahale etti. Ayrıca su baskını çok sayıda binada elektrik kesintisini de neden oldu. ASKİ ekiplerine destek veren Yenimahalle Belediyesi ekipleri, ayrıca yollara taşan suların neden olacağı olası buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yürüttü. Su baskını nedeniyle Anadolu Bulvarı’nda cadde, sokak ve köprü geçişleri trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

Su borusu taşkını

Patlama sırasında dükkanları kullanılmaz hale gelen esnaf, suyun çekilmesinin ardından çamur içinden malzemelerini kurtarma telaşına düştü.

Su borusu taşkını

Ana su borusunun patlamasıyla bir işyerininin zemininde kayma meydana geldi. Bu sırada dükkan önünde park halinde bulunan araç, kayarak dükkanın içine girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!