Patlak

Altı yıl önce Ankara’nın susuzluk kabusu ile boğuştuğu günlerde Demetevler’i sular altında bırakan patlamanın ardından düzenlenen basın toplantısında “Bu patlama trafik kazası gibi bir olay. Bu sistem, bizim zamanımızda yapılan bir sistem değil. Burada ASKİ’nin bir ihmali yok. ASKİ her yıl patlayacak mı diye, kontrol mü edecek bu boruları...” demişti, bir Büyükşehir Belediyesi yetkilisi.

Haberin Devamı

Ve dün, bir su borusu daha patladı.
Az daha, koskoca köprünün çökmesine neden oluyordu. Dünkü olay; 100. Yıl, Çetin Emeç, Emek Metrosu ve ODTÜ yolundaki baskınların ardından yaklaşık üç ay içinde yaşanan beşinci su baskını.
Borular durmadan bir yerden patlak verirken yıllar önce, borulara “eski” diyen belediye, dün yine borulara “eski” dedi.
Belediye’den yapılan açıklama şu sözlerle başladı:
“Anadolu Bulvarı Mehmet Akif Ersoy Köprülü geçidinin bitim noktasında toprak dolgu bölümünün altında kalan ve 1985 yılında yapımı gerçekleştirilen ana isale hattında gece bir sızıntı olduğunu tespit ettik...”
1985 yılına dikkat çekilerek, boruların da eski olduğu vurgulanmış oldu.
Tamam anladık o borular eski de, belediye yeni mi?
“ASKİ, her yıl patlayacak mı diye, kontrol mü edecek bu boruları” dendiğinde Melih Gökçek yönetimi, 14 yıldır Ankara’nın başındaydı. Bu sözlerin üzerinden de altı yıl geçti.
Hala, “Borular eski” diyen ve boruları değiştirmeyen belediye yönetimi, 20 yıldır aynı koltukta oturuyor.
Peki, şimdi ne olacak. ASKİ, bundan sonra boruları yeni patlaklara karşı kontrol edecek mi, yoksa “eski” borular patladıkça mı yenileriyle değişecek?

Haberin Devamı

Demek ki oluyormuş

Olay anında köprünün üzerinden herhangi bir aracın geçmiyor olması, bir faciayı önlerken, Ankara’da alışık olmadığımız bir duruma da şahit olduk. İki farklı partiye mensup iki belediye, siyasi bir kavgaya girmeden vatandaşın ihtiyacının bir an önce giderilmesine yönelik koordineli bir çalışma içine girdi. CHP’li Yenimahalle Belediyesi, AK Parti’li Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmasına karşın ekiplerini seferber ederek, vatandaşların yardımına koştu. Yenimahalle Belediyesi’nin basın kuruluşlarına geçmiş olduğu bültenden de, Büyükşehir ekiplerinin herhangi bir engelleme çabası içine girmemiş olduğunu anlıyoruz. Benzer koordinasyonun, sadece bu tür afet durumlarında değil, vatandaşa yönelik diğer rutin hizmetlere de yansımasını diliyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları