Standart kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Standart kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 15:02

Standart dışı plakaların ‘ağır kusurlu’ sayılacak olması, plaka basmakla yetkilendirilen odaların atölyeleri önünde uzun kuyruklara neden oluyor. Akköprü’deki kuyruğu fotoğraflayan okur Mehmet Gürer, şikayetini Okur Köşesi’ne iletti.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün yaptığı düzenlemeyle rakamları arasında vida bulunan, yazıları silik, bold, italik olan plakalar 3 Temmuz’dan itibaren ‘ağır kusurlu’ kapsamına alınmış, standart plaka basım ve dağıtım işinde de TŞOF’a bağlı odalar yetkilendirilmişti.

OKUR FOTOĞRAFLADI

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte plakasını standart hale getirmek isteyen Ankaralılar, Emniyet ve meslek odalarına başvurmaya başlayınca atölyeler önünde uzun kuyruklar oluştu. Akköprü’deki kuyruğu fotoğraflayıp Okur Köşesi’ne ileten okur Mehmet Gürer de, sıkıntıları sıralayarak, yetkilileri çözüm bulmaya çağırdı.

EZİYET ETMEYİN

Plaka basım yerine araçla girmenin imkânsız olduğu belirten Gürer, “Daha uygun bir yer bulunamaz mı?” ve “Başka basım yeri oluşturulamaz mı?” sorularını yöneltti. Gürer, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası yetkililerine “Vatandaşlar saatlerce kuyrukta bekletilmemeli. İnsanlara parasıyla eziyet ettirilmemeli” sözleriyle seslendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!