Sporun ‘Çınar’ı kurutulmasın

Güncelleme Tarihi:

Sporun ‘Çınar’ı kurutulmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2022 17:22

Çocuk ve gençlere spor yaptırmanın yanında, sosyal sorumluluk projeleri ile insanların hayatlarına da dokunduklarını vurgulayan kulüp başkanı Tahsin Serdaroğlu, “Belediyenin bu hatadan dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara’da 1976 yılında kurulan Çınarspor, 46 yılı geride bıraktı. Farklı branşlarda faaliyet gösteren, uluslararası alanda da başarılar elde eden kulüp, Türk sporu için yüzlerce profesyonel ve milli sporcu yetiştirdi. Öveçler’de faaliyetlerini sürdüren Çınarspor, bugünlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) gelen ‘tesisleri boşaltma talebi’ nedeniyle zor günler geçiriyor. Kulüp yönetimi, ABB’ye “Bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz” çağrısı yapıyor.

Sporun ‘Çınar’ı kurutulmasın


9 MAHALLENİN ORTAK KULÜBÜ

Çınarspor’un 1976’da Altındağ Hasköy Dörtyol semtinde 9 mahallenin ortak kulübü olarak faaliyetlerine başladığını belirten Kulüp Başkanı Tahsin Serdaroğlu, kulüp çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “Kulübümüz, ülkemizde o dönem süren kaos ortamında, bir ekol olarak, yüzlerce gencin ahlaklı, başarılı bir şekilde eğitimini sağladı. O günden bugüne; futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, tekvando, jimnastik, tenis, güreş, Amerikan futbolu, hentbol, kick boks, geleneksel okçuluk ve benzer branşlarda çok sayıda dünya, Avrupa, Türkiye şampiyonlukları ve dereceleri elde etti. Türk futboluna ve diğer branşlara başarılı sporcular yetiştirdi. Ayrıca halk oyunları, müzik, tiyatro ve resim çalışmalarıyla da gençlere katkı sağladı. Tüm bu faaliyetlerimize bugün de devam ediyoruz.”

Sporun ‘Çınar’ı kurutulmasın


GENÇLERİN HAYATINA DOKUNUYOR

“Türkiye’nin örnek kulübü seçildik. Kızılay’a kan bağış kampanyaları düzenledik, şölenler yaparak yüzlerce çocuğu sünnet ettirdik. Bir kulüp olmanın ötesinde, gençlerin hayatına dokunan aslında bir aile gibiyiz. Dezavantajlı çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulmasını sağladık. Faaliyetlerimize 2014’ten bu yana Öveçler Vadisi’ndeki tesislerde devam ediyoruz. Bugün, binden fazla genç Çınarspor bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Ankaragücü, Keçiörengücü, Gençlerbirliği gibi Ankara’nın profesyonel kulüplerine de altyapı sporcusu yetiştiriyoruz.”

ÖVEÇLER İÇİN ÇOK EMEK VERDİK

“Öveçler Vadisi’ndeki tesislerden ABB tarafından çıkarılmak isteniyoruz. 2014’te Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı’ndaki futbol sahası kira ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kulübümüze verildi. Tüm masrafları taraftarlarımız ve yöneticilerimiz tarafından karşılanarak ve yüksek miktarda kredi kullanılarak FIFA onaylı saha haline getirildi. Öveçler için çok emek verdik. Eski haliyle bugünkü hali arasında dağlar kadar fark var. 2016’dan itibaren o güne kadar yapılan masraflar göz önüne alınarak 25 yıllığına saha ve hizmet binası ABB Meclisi kararıyla Çınarspor’a tahsis edildi. 2016’da, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile 7-8 ay faaliyetlerimiz sekteye uğradı. 2018’de, 25 yıllığına Çınarspor’a tahsis edilen tesislerin sözleşmesi belediye tarafından feshedildi. Bir yıl faaliyet durdu.”

Sporun ‘Çınar’ı kurutulmasın


YANLIŞTAN DÖNMELERİNİ İSTİYORUZ

“Borçlar katlanarak arttı. 2019 başında 3 yıllığına ihale ile yeniden Çınarspor’a verilen tesislerde faaliyetler yapıldı. 2020 başından 2021 sonbaharına kadar 1.5 yıl salgın dolayısıyla tesisler kapalı kaldı veya çok kısıtlı şartlarda bazen açıldı. Bu kapalı süre döneminde de kiralar borçlanılarak belediyeye ödendi. Şimdi ABB bizden buradan çıkmamızı istiyor. Bu konuda mahkeme süreçlerimiz oldu. Biz belediye ile görüşmek istedik ancak sonuç alamadık. Buradan çıkarılırsak 250 engelli öğrencimiz var onlar okulsuz kalacak. Buradan çıkarılırsak gençler açıkta kalacak. Bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Biz yine kiralarımızı ödeyerek faaliyetlerimize devam etmek istiyoruz. Tesislerimizin etrafında bulunan 8 mahallenin muhtarı imza ve kaşeleriyle, destek ve taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a iletti. Ayrıca başlattığımız imza kampanyasında 11 bin 500 imza toplandı. 46 yıllık bir kulübe, Ankara’nın değerine sahip çıkılması gerekiyor.”

Sporun ‘Çınar’ı kurutulmasın

Ankara BB, başkentte amatör branşlarda 46 yıldır hizmet veren kulüpten, Öveçler’deki tesislerini boşaltmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!