Sörfçülerden haber var

Güncelleme Tarihi:

Sörfçülerden haber var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2006 00:00

Marka mı kent kültürü mü

"Ankara'ya kapalıçarşı" yapılacağı haberi, tartışma yarattı. Bir başkenti gerçekte ne "Başkent" yapar? İşte "kentli
/images/100/0x0/55eb1861f018fbb8f8aab973
tartışma."

ANKARA Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir müjde olarak verdiği "Ankara'ya Kapalıçarşı" haberi içimi sızlatmıştır. Kapalıçarşı Osmanlı döneminden kaldığı için önemli ve değerlidir, Ankara'da içinde 2 bin 400 dükkan olan bir çarşı yaparsanız bunun adı Kapalıçarşı olsa da Ulus'taki 100. Yıl Çarşısından bir farkı olmayacaktır. Ve bu tür çarşı ve mağazalardan Ankara'da yeterince vardır.

KENT KÜLTÜRÜ PROJELERİ

Bir Başkentin başkent olması için, kongre salonlarının yapılması, onlarca dev alışveriş merkezinin açılması, büyük markaların buraya gelmesi yeterli değildir. Başkente bir ruh, bir kimlik kazandırmak için yabancı marka ve yatırımlardan çok kent kültürünügeliştirmeye yönelik projeler gereklidir.

GERÇEKTE NELER YAPILMALI

Kent insanlarının kültürel eğitimlerini geliştirmeye yönelik projelerin yapılması, konser, tiyatro merkezlerinin kurulması, sanatın ve sanatçıların teşvik edilmesi, okullarda sosyal ve kültürel çalışmaların artırılarak çocukların kentin kültür ve sanat hayatına katılmasının sağlanması, çocukları okumaya, araştırmaya, ufuklarını genişletecek gezi ve aktivitelerin yapılarak bunlara katılmaya yönlendirilmeleri, düzenlenecek sokak şenlikleri, kültür festivalleri, açık hava konserleri, tiyatroları (halen yapılan bazı konserler kentin yozlaşmış kültürünü okşayan konserlerdir kastım bu tarz konserler değildir) ile mümkündür diye düşünüyorum. MS Tülin KANPOLAT

Kent, halkı ile vardır

AKSİ takdirde Ankara Avrupa şehirlerindeki mağaza, bina ve işyerlerine sahip bir kent olabilecek ama ne yazık ki Ankaralılar çağdaş bir kentli olmaktan çok uzak kalacaklardır. Oysa bir kent, içindeki halkı ile vardır ve onunla tanımlanır. Ankara bugün hala Cumhuriyet döneminde yapılan tiyatro ve konser salonları, müzeleri, Eski Meclis Binası, Ankara Garı, Ulus İş Bankası, Ziraat Bankası gibi binaları ile kazandığı ruh ile idare etmektedir. O günden bugüne ciddi anlamda sanatsal, kültürel bir yatırım yapılmamıştır.

ERYAMAN

Alışveriş merkezlerinde bebek bakım odası derdi


Ebeveynlere steril ve güvenli bir ortamda bebeklerine gerekli bakımı yapabilmelerine olanak sağlayan alışveriş merkezlerinin sayısı sınırlı.

BİR buçuk yaşında bir torunum var. Bazı alışveriş merkezlerinde bebek bakım odası olmadığından ya da bu odaların kullanılamayacak gibi olmalarından çok şikayetciyiz. Bir çok alışveriş yerinde bebek bakım odası yok. Kızımla aylar önce gittiğimiz Koçtaş alışveriş merkezinde, kızım bebeğini dekor olarak konmuş koltuklardan birisinde emzirmek zorunda kaldı.

DUYARLI OLMALIYIZ

Çıkmadan böyle bir odanın ne kadar önemli olduğunu anlatan bir dilekçeyi de müşteri hizmetlerine bırakmaya üşenmedik! 8 Ekim 2006 Pazar günü gittiklerinde doğal olarak yine ihtiyaçları olmuş. "Altını değiştirecekseniz tuvalette, emzirecekseniz santral odasında yardımcı olalım" demişler. Aynı gün ben de Eryaman KC Göksu`yu gezerken tuvalete gittim. İçeride bir sıra tuvaletin sonunda üzerinde BEBEK BAKIM ODASI yazısı olan bir kapı gördüm. Yüzlerce insanın girip çıktığı bir tuvalet içinde bebek bakım odası! Bebek bakım odalarının bir standardı olmalı. Rahat bir koltuk, güvenli bir masa, lavabo, çöp kutusu şart. Optimum'da da yoktu, oraya da dilekçe bırakmıştık. Şimdi düzenlenmiş. Bence daha duyarlı, gözlemci ve iyiye doğru ısrarcı olmalıyız.
MS Neval ÇAVLİN

BATIKENT

Bu pazar yok olacak


BATIKENT
’teki Kardelen Mahallesi sakinlerinin yıllardır park yapılmasını bekledikleri muhtarlık binasının tam karşısındaki boş alanda bir anda 20 katlı binalar yükseliverdi. Yıllardır park bekliyorlardı, çünkü orası yeşil alan olarak tahsisliydi. Bununla da kalmadı, çok yakın bir tarihte resmini gördüğünüz bu pazar da yol olacak. Yerine de siteye otopark ve çarşı yapılacak.

MS SİNCE54

BALGAT

Yeşil değil kırmızı alan


BALGAT
'ta Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki bir arsa belediyenin haritalarında yeşil alan olarak gözüken bir arazi var. Yaklaşık 30-35 dönüm. Ama yıllardır burada bir düzenleme yapılmadı. Konya Yolu üzerindeki Aktif Metropol Otel ile Anavatan Partisi arasındaki alanda adı cadde olan bu yerde (ki aslında çıkmaz sokak) Balgat Merkez Camisi var. Caminin duvarları sprey boyalarla boyanmış. Karşısındaki köşede geceleri alem yapılıyor. Yine buradaki boş alana inşaat artıkları atılıyor. Gecekondularını boşaltanların evlerine de kağıtçılar yerleşti. Sorunumuz çözülmeli artık. MS Hakan N.

ESKİŞEHİR YOLU

Yer-olay aynı insanlar farklı


PAZARTESİ
günü Eskişehir yolu Şap Enstitüsü önünde meydana gelen trafik kazası bizlere yine bildik manzaraları gösterdi. Kaza yine bu yolda insanların hatalı davranışları sonucu meydana geldi. Yetkililerin bu yol için önlem almayışları bizlerin halen "Neyi bekliyoruz?" ve "Nereye Kadar!" diye düşünmemize yol açmaktadır. MS Çetin AKTAŞ

ŞEHİR

Balkonda Husky marka köpek


KÖPEĞİN de markası olur mu demeyin çünkü oluyor nasıl mı? Evlerine bir canlı aldıklarının, onun da duygularının olduğunun farkında değiller. Köpeklerini bir buçuk metre karelik balkonda yaz-kış gece-gündüz tek başına bırakıp eğer havlarsa balkonu aralayıp ayak yordamıyla susturmaya çalışıyorlar. Ve "Bizim kız da köpek istedi aldık markası da Husky imiş" diyebiliyorlar.
MS Burcu BAKDUR

GOP

Yirmi gündür böyle duruyor


GAZİOSMANPAŞA
Uğur Mumcu Caddesi sonunda bu alan yaklaşık 20 gün önce kazıldı. Kim, neden, ne amaçla kazdı bilinmiyor. Bunlar bilinmediği gibi, ne zaman düzeltilip, kapatılacağı da meçhul. MS SABIRKUPU

ETİMESGUT

Sayek anısına sağlık madalyası


TÜRK
Tabipler Birliği eski Başkanı Dr. Füsun Sayek, aramızdan ayrıldı. On yıl boyunca kent sağlığı, hekim hakları için mücadele veren Sayek, kansere yenildi.

Sayek, hastalığıyla Can Yücel'in şiirleriyle mücadele ediyordu. Bir röportajında mücadele gücünü şu dizeden aldığını söylüyordu: "Çaresiz dertlere düştüm, yok mu bunun çaresi? Var: Yaşamayı ölecek kadar sevmek..." Geride dostlarının yinelediği şu dize kaldı: "O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler. Arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer." MS NEWS

YEDİGÖLLER

Yedigöllerde sonbahar başka


ORMANI,
göl kıyısını, sessizliği, romantizmi sevenler için Yedigöller ideal. Ankara'ya yaklaşık 200 kilometre. Sonbaharın tüm renk ve tonlarını sergileyen Yedigöller özellikle kampçıların, fotoğrafçıların, yürüyüş ve doğa tutkunlarının gözdesi. İki bin hektarlık, el değmemiş bir alan. Orman Bakanlığı'na ait tesisler dışında tek bir tesis yok. Bu yüzden bir sığınak, bir kaçış yeri. Göllerin her birinin farklı adları var; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl. MS Bilal KARABULUT

ERYAMAN

Yol tamamlandı kaldırım yarım


ERYAMAN
2. Etap'ta yenilenen yolların yüksekliğinin kaldırımlarla aynı düzeye ulaşması yayalar açısında tehlike yaratıyor. Eryaman'da birkaç ay önce asfalt çalışması ile yollar yenilendi. Ancak kaldırımlar yükselen yol seviyesine uygun hale getirilmedi. İşlevsiz hale gelen kaldırımlar otobüs bekleyen ya da yürüyüşe çıkan semt sakinleri açısından bir tehlike yaratıyor.

MS Güneş ÖREN

ÇAYYOLU

ADSL ne zaman?


YAKLAŞIK 2.5 yıl önce Çayyolu Park Caddesi Sukent sitesine taşındım. Bu siteye telefon bağlantısı 5 ay önce geldi. Ama hala Ankara'nın gözde semtlerinden Çayyolu'ndaki bu siteye ADSL bağlantısını gerçekleştiremediler. Her yere başvurdum ama bir sonuç alamadım. Herkes bir çok şey söyliyor ama, hala bir gelişme yok. MS Çağlayan COŞKUN


SÖRFÇÜYE ÖNEMLİ DUYURU

ÖZENLİ emeğiniz, gönderdiğiniz haber-fotoğraf-videolar için teşekkür ederiz. Ancak haber ve özellikle fotoğraflarınızda bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Dikkat edeceğiniz hususlar şunlar:

1. Olayın geçtiği yer (semt, sokak, okul ismi gibi) ve zamanı mutlaka yazın.

2. Fotoğraf yollarken mutlaka altına bir haber, konu notu, fotoğrafaltı ekleyin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!