Son saatlerde seri imzalar  

Güncelleme Tarihi:

Son saatlerde seri imzalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2022 09:57

Süper Lig’in başkent temsilcisi MKE Ankaragücü, yaz transfer döneminin son gün, son saatlerinde büyük bir atak yaptı ve 4 oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı-lacivertli ekibin birinci transfer döneminde kontrat yaptığı toplam oyuncu sayısı 21’e ulaştı.

Haberin Devamı

Başkent ekibi, İtalya Serie A’nın güçlü ekiplerinden Napoli’de forma giyen Fransız savunma oyuncusu Kévin Malcuit ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Sağ bek oynayan Kevin Malcuit, hem savunma hem orta sahada farklı görevler de üstlenebiliyor. Malcuit, Napoli’de bu sezon forma şansı bulamazken, geçen sezon; 8 lig, 1 İtalya Kupası ve 4 Avrupa Ligi olmak üzere toplam 13 maçta forma giyip, 1 gol pası verdi.

GALATASARAY’DAN 2 TRANSFER BİRDEN

Sarı-lacivertliler, Kevin Malcuit’in yanı sıra 3 isim ile de kiralık kontrat yaptı. Başkent temsilcisi, Galatasaray’dan, orta saha oyuncuları Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı ile Çaykur Rizespor’dan kaleci Gökhan Akkan’ı renklerine bağladı. Ankaragücü, 3 oyuncu ile 1’er yıllığına kiralık olarak anlaştı. Tolga Ciğerci’nin ardından, Emre ve Taylan’ın gelişi ile farklı dönemlerde Galatasaray forması giyen 3 oyuncu, başkentte buluştu. Gökhan Akkan ise 7 yıl sonra yeniden yuvasına döndü. Sarı-lacivertliler, Ümit milli oyuncusu Ali Kaan Güneren’i, satın alma opsiyonu ile bir yıllığına Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor’a kiralık olarak verdi.

Haberin Devamı

Son saatlerde seri imzalar

DİSİPLİN KURULUNDAN AĞIR FATURA ÇIKTI

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) MKE Ankaragücü’ne, Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle ağır bir fatura çıkardı. Kurul, sarı-lacivertli ekibe; 1 maç seyircisiz oynama, 550 bin lira para ve bazı taraftarların kartlarına bloke cezası verdi. Kurulun aldığı kararlar şöyle: Stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 250 bin TL para cezası. Taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar. Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/3. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Güney Kale Arkası; 202, 203, 204, 205, 206, Doğu Tribün 302, 303, 304, Kuzey Kale Arkası 402, 403, 404, 405 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi. Taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle, 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 300 bin TL para cezası. 2022-2023 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsüne aykırılık nedeniyle ihtar cezası.

Haberin Devamı

MİNİK YETENEKLERİN TURNUVA HEYECANI

Altyapıda, yeni bir ekiple yeni bir dönem başlatan MKE Ankaragücü’nde, minik futbolcular sahaya çıkıp, yeteneklerini sergilemeye başladı. Ankaragücu Futbol Okulları’nın 9 yaş grubundaki yıldız adayları, Tandoğan’daki sahada başlayan turnuvada mücadele ediyor.
Çocukların Tandoğan’a gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Ankaragücü’nün, Sporcu Araştırma Geliştirme Merkezi (SAGEM) Projesi Koordinatörü Teknik Direktör Ümit Turmuş, şöyle konuştu: “Altyapı kategorilerini, yetenekli futbolcularla donatıp, onları geleceğe hazırlıyoruz. Küçük yaş gruplarındaki maçlarda önemli olan sonuçlar değil, çocukların gelişimi ve öğrendikleri temel bilgileri sahada uygulayabilme becerisidir. Bizim öncelikli hedefimiz, Ankaragücü ve Türk futboluna, yeni yıldızları, yetenekli çocukları kazandırmak. Başkanımız Faruk Koca ve yönetim kuruluna, yanımızda oldukları ve bize destek verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Saha sayımızın azlığı ile ilgili sorunlarımız var. Yaklaşık 10 kategoride, futbol okulları hariç tüm takımlarımız tek sahada antrenman yapmak zorunda kalıyor. Çok yakın zamanda, yönetimimizle birlikte bunu da çözüme kavuşturacağız. Planlamalarımızın, emeklerimizin ve gayretlerimizin meyvelerini, belirli bir periyot içinde almaya başlayacağımızı umut ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!