Sincan’ın sevimli maskotu Pamuk

Güncelleme Tarihi:

Sincan’ın sevimli maskotu Pamuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 00:35

Elif Sapmaz’ın (53) bebek gibi bakarak büyüttüğü, birlikte vakit geçirdiği 8 aylık ‘Pamuk’ isimli keçisi görenleri şaşırtıyor. Pamuk parkta kaydıraktan kayıyor, salıncakta sallanıyor sahibiyle her yere gidiyor. Sapmaz, sevimli keçi için, “Sincan’da banka, market her yere birlikte gidiyoruz, herkes tanıyor. Sincan’ın maskotu oldu” diyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın Sincan ilçesindeki bir emlakçıda çalışan Elif Sapmaz(53), annesi doğumda ölen keçiyi sahiplenerek bebek gibi bakıp büyüttü. Keçiye ‘Pamuk’ ismini veren Sapmaz, gittiği her yere Pamuk’la beraber gidiyor, parka götürüp kaydıraktan kaydırıyor, salıncakta sallıyor. Haftada iki kere özel şampuanla bir saat banyo yapan Pamuk, Sincan’ın da maskotu olmuş durumda. İki çocuğu bulunan Elif Sapmaz, “Pamuk da üçüncü evladım” diyor. Sapmaz, Pamuk’la günlük yaşamını şöyle anlattı:

Sincan’ın sevimli maskotu Pamuk


GELDİĞİNDE PAMUK GİBİYDİ

“Annesi doğum yaparken ölmüş bir akrabamın aracılığıyla ben aldım. Önce sütle besledim sonra sokaklardan asma yaprağı toplayarak büyüttüm. Şimdi arpa, buğday, ekmek, elma, ayva fındık, fıstık, kraker gibi her şeyi yiyor. Ellerimle besliyorum ben ne yersem o da onları yiyor. Elmayı da arpayı da çok seviyor. Küçücük garipçe geldi bize. Geldiğinde pamuk gibiydi ismi ne olsun dedik ‘Pamuk’ koyduk. Küçükken hep kucağımda getirdim götürdüm. Biraz ağırlaşınca baktım büyüdü sonra tasma taktım tasmayla gidip geliyoruz.

Sincan’ın sevimli maskotu Pamuk


SİNCAN’DA HERKES TANIYOR

Sincan’da banka, market her yere birlikte gidiyoruz herkes tanıyor. Sincan’ın maskotu oldu. Gece evde salonda yatıyor. Bensiz hiçbir yere gitmez, bensiz hiçbir yerde kalmaz. Pamuk beni bırakamaz ben de onu bırakmıyorum. Masanın ayağına bağlarım altına eski kilim sererim. Orada arpasını yer. Ben uyurum o da uyur. Evde hiçbir zorluğu yok. Akşam bez bağlarım uyur tuvaletini de yapmaz. Bezini çözerim tuvalete götürürüm orada tuvalete yapar Mesela komşuma çocuklara ders vermeye çıkarım onlara çıkarken de gelir yanımda durur. Komşular da seviyor hiç tıkırtısı olmuyor. İki oğlum var onlar da çok seviyorlar. Çekirdek, leblebi getirirler ellerinden yedirirler. Pamuk da üçüncü evladım.”

Sincan’ın sevimli maskotu Pamuk


SALINCAKTA SALLANIYOR KAYDIRAKTAN KAYIYOR

Sevimli keçi Pamuk’u parka götürdüğünü de belirten Elif Sapmaz, “Parka götürüyorum salıncakta sallıyorum, kaydıraktan kaydırıyorum. Özel şampuanla bir saat banyo yaptırıyorum. Tüylerini makinayla kurutuyorum, tarıyorum. Çok özen gösteriyorum. Haftada bir banyo yaptırıyordum şimdi ikiye çıkardım. Tüyleri de kalın ama kazak ve mont almayı da düşünüyorum. Severken kaşırız. Gelir ayağıyla vurur bu şekilde ‘beni kaşı’ der. Yürüyerek gittiğimizde yorulursa ses çıkarır bu da ‘ben yoruldum’ demek. Aramızda böyle bir dil geliştirdik. Onun dilinden anlıyorum. Acıkınca direkt elimde olana atlar hiç affetmez yer. Biz böyle gider gezip geliriz keçi inadı da var. Yorulunca kendini zorlar kucak ister. ‘Artık seni taşıyamam’ diyorum bekliyor sonra tekrar yürüyor. Kızdığımı da anlar, ben kızınca koşar saklanır” dedi.

Haberin Devamı

…///KUTU-2
BELEDİYEYE DE
BERABER GİTTİLER
ELİF Sapmaz, Pamuk’la birlikte sabah yürüyüşünün ardından emlak vergisi taksitini ödemek için Sincan Belediyesi’ne de beraber gitti. Belediye çalışanları ve vatandaşlar, Pamuk’u severek krakerle besledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!