Sincan-Çevre Yolu Bağlantısı tamamlansın

Güncelleme Tarihi:

Sincan-Çevre Yolu Bağlantısı tamamlansın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 23:38

Sincan’da yaşayan vatandaşlar, 2019’da başlayan ve yapımı duran, ilçeyi Saraycık üzerinden çevre yoluna bağlayacak 8 kilometrelik yolun tamamlanmasını istiyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) Sincan Cimşit Mezarlığı’ndan başlayıp Saraycık üzerinden çevre yoluna bağlantı sağlayacak olan 8 kilometrelik yol çalışması, 2 yıldır tamamlanmayı bekliyor. Önergesi üzerine hazırlanan Altyapı Hizmetleri Komisyonu Raporu’nun bu ayki Meclis’te oy birliğiyle kabul edildiğini belirten ABB Meclisi MHP Sincan Meclis Üyesi Mustafa Ünver, ABB’ye çağrıda bulunarak, “Tam kapanma fırsat olsun, Sincan-Çevre Yolu bağlantısı tamamlansın” dedi. 2019’da başlayan çalışmanın tekrar devam etmesini isteyen Ünver, şöyle konuştu:

Sincan-Çevre Yolu Bağlantısı tamamlansın


DİREKT ULAŞIM SAĞLANACAK

“Yol Cimşit Mezarlığı’ndan başlıyor Sincan’ın güneyinden çevre yoluna bağlanıyor. 5 bin 120 metresi Sincan, 3 bin metresi Etimesgut sınırları içerisinde kalan 8 kilometre uzunluğa sahip 50 metrelik yol. Bu yolun imar planları tamamlandı tamamı kamuya geçmiş durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı ancak devam edilmedi. Açılırsa Sincan’dan çevre yoluna bağlantı için Etimesgut’a girmeye gerek kalınmayacak, direkt ulaşım sağlanacak. Etimesgut’un da trafiği rahatlayacak.

ACİLEN TAMAMLANIP AÇILMALI

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm yapılan Saraycık’ta 3 bölge 7 etapta toplam 5 bin 701 adet konut tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi. Yapılaşma tamamlandığında 25 bin konut yer alacak. Sincan’ın güneyinde bu büyüklükteki bir alanda yapılaşma tamamlandığında ilçe genelindeki mevcut ulaşım altyapısı yetersiz kalacak. Bu nedenle yolun acilen tamamlanıp açılması şart.
Tam kapanma fırsat olsun Sincan-Çevre Yolu bağlantısı tamamlansın. Tam kapanma süresi içerisinde belediye burayı hızla tamamlayabilir, trafik de rahatlar. Şu anda Sincan-Saraycık-Sincan-Yapracık üzerinden Eskişehir Yolu’na bağlantı sağlanan yol yoğun olarak kullanılıyor. Bu yolun da genişletilmesi gerekiyor, önerge verdik ve kabul edildi. Çalışma yapılmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!