Servisçiler Odası’ndan D2 talebine itiraz

Güncelleme Tarihi:

Servisçiler Odası’ndan D2 talebine itiraz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2021 01:52

Ankara Servisçiler Odası, ANTAD’ın C plakalı servislerdeki sıkıntıları gerekçe göstererek ‘D2 belgeli araçlara da 31 Aralık’a kadar servis izni verilmesi’ talebine karşı çıktı. Sıkıntının bir haftalık olduğunu, yeni planlama yapıldığını belirten Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı, “Ankara’da araç sayısının yeterli olduğunu, bu pazartesi itibarıyla bir sıkıntı yaşanmayacağını söylüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Toplu Taşımacılar Derneği’nin(ANTAD) okulların açılmasıyla beraber C plakalı servis araçlarının servis hizmetinde yaşadığı sıkıntıları gerekçe göstererek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden(ABB)‘D2 belgeli araçlara da 31 Aralık’a kadar servis izni verilmesi’ talebine Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’ndan(ASİO) itiraz geldi. Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı, “Oda olarak bu talebe kesinlikle karşıyız. Böyle bir şeyin uygulanması 7 bin esnafın mağduriyetine neden olur” dedi. Yaşanan sıkıntının sadece bir haftalık yeni dönem başlangıcında olduğunu belirten Elmadağlı, gerekli planlamaların servisçi esnafı tarafından yapılacağını kaydetti. Başkan Elmadağlı, şunları söyledi:

Servisçiler Odası’ndan D2 talebine itiraz


ÖRNEK GÖSTERDİKLERİ KARAR ESKİ

“Onlar(ANTAD) örnek olarak Kocaeli’nin, İzmir’in aldığı kararları göstermişler. O iller pandemi döneminde koltuk kapasitesi yüzde 50’ye düştüğü için o dönemde bu tür kararlar aldılar. Pandemi tedbirleri bitti, normal hayata döndüler, onlar da o kararları kaldırdılar. Pandemi döneminde alınan kararları sanki şimdi alınmış gibi ABB’ye ileterek böyle bir karar alınmasını sağlamak istiyorlar. Örnek gösterdikleri kararlar eski kararlar.

BİR HAFTALIK YAŞANAN SIKINTIYDI

Biz Ankara’da araç sayısının yeterli olduğunu, bu pazartesi itibarıyla bir sıkıntı yaşanmayacağını söylüyoruz. Yeni dönem başlangıcında olduğu için bu bir haftalık yaşanan bir sıkıntıydı. Bir kısım veliler çocuklarını servise vermiyor, okullarda boş arabalar bekliyor. Bir kısım okullarda da öğrenci fazlalığı var. Bazı araçlarımız içinde 5-6 öğrenciyle gidip geliyor. Bu araçlarımızla ilgili bu hafta sonu firmalar tarafından zaten planlama yapılır. Planlama yapıldıktan sonraki kısımda herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz.”

ASKIDAKİ PLAKA 40-50’Yİ GEÇMEZ

Elmadağlı, “‘Askıda 400 tane plaka var’ diyorlar ama bizim tespitlerimize göre 40-50 taneyi geçmez. Hiçbir şekilde bu süreci etkileyecek bir durum değil. Daha önce de bu konular gündeme geldi, yine aynı şeyleri konuşuyoruz. Hem sayıları abartıyorlar hem de yapılacak işi kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar. Oda olarak bu talebe kesinlikle karşıyız. Böyle bir şeyin uygulanması 7 bin esnafın mağduriyetine neden olur. Böyle bir şeyin uygulanmasını mümkün görmüyoruz, olmasını da istemiyoruz.”

Haberin Devamı

Ankara’da C plakalı servis araçlarından 400’ünün pandemi sürecinde satılarak plakalarının askıda kalmasıyla servis taşımacılığında sıkıntı yaşandığını, servislerin ikinci işe yetişemediğini savunan ANTAD, ABB’ye dilekçe vererek ‘D2 belgeli araçlara 31 Aralık’a kadar servis izni verilmesi’ni talep etmişti. Hürriyet Ankara konuyu dün, ‘C-400 Sorunu manşetiyle gündeme taşımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!