Servisçiden beş talep

Güncelleme Tarihi:

Servisçiden beş talep
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2022 16:27

Ankara’da C plakalı servis araçlarıyla personel ve öğrenci taşıma hizmeti veren bir grup servisçi esnafı, akaryakıt ve maliyetlerdeki artışlar nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek hükümetten beş maddelik talepte bulundu.

Haberin Devamı

 

Ser Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı bir grup servisçi esnafı dün İskitler’de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kooperatif Başkanı Halil İbrahim Seyfi, esnaf adına yaptığı açıklamada, “Şu anki süreçte akaryakıt ve diğer giderlerimiz aşırı yükseldiğinden dolayı kazançlarımız akaryakıtı dahi karşılayamaz duruma gelmiştir. Ülkemiz genelinde servis taşımacılığı yaparak evini geçindirmeye çalışan esnaf adeta çalışarak batmaktadırlar. Biz servis taşımacılığı yapan esnaf olarak hükümetimizin daima yanında olmuş, vatan ve millet aşığı insanlarız. Acilen hükümetimiz tarafından ihtiyaçlarımızın ve isteklerimizin yerine getirilmesini arzu ediyor ve istiyoruz” dedi. Seyfi, hükümetten isteklerini ise şöyle sıraladı:
*Ticari araçların kullandığı akaryakıttan ÖTV alınmasın.
*Servis taşımacılığı yapan yıllık bilançosu 240 bin TL’den az olan esnaflar vergiden muaf olsun.
*Aylık 25 bin TL tutarın altında kesilen faturalardan tevkifat uygulanması kaldırılsın.
*Vergi, SGK, kredi kefalet kooperatiflerine ödenmesi gereken ve ödenemeyen taksitlerimiz faizsiz ertelensin.
*Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında servis araçlarına uygulanan yaş sınırlandırılması kaldırılarak, ilgili bakanlıkların yayımladığı yönetmeliklerde belirtilen yaşlarla ilgili kriterler uygulansın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!