Şeker Mahallesi asfalt bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Şeker Mahallesi asfalt bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2024 15:56

Etimesgut Şeker Mahallesi’ndeki kanalizasyon altyapısı için kazılan yolların asfaltlanmaması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Üç aydır mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, “Mahalle tozdan geçilmiyor, yağmur yağdığında çamur deryasına dönüyor. Çukur ve çamur çilesi çekiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

 Etimesgut Şeker Mahallesi’ndeki altyapı çalışması sonrası asfalt atılmayan yollar, mahalleliyi mağdur etti. Yaklaşık üç aydır asfalt atılmasını beklediklerini belirten mahalle sakinleri, “Mahalle tozdan geçilmiyor, yağmur yağdığında çamur deryasına dönüyor” dedi. Şeker Mahallesi sakinleri yaşanan sorunu şöyle anlattı:

Şeker Mahallesi asfalt bekliyor

YAĞMUR YAĞDIĞINDA ÇAMUR DERYASINA DÖNÜYOR

“Mahallenin içi yaklaşık üç aydır bu halde. Kanalizasyon çalışması için altyapı kazısı yapıldı. Sokakların sağlı sollu iki tarafını da kazdılar. Ana caddelerin asfaltı atıldı, atılan asfalt her defasında çöktü. Sokaklar ise öylece kaldı. Kazı yapılıp asfalt atılmadığı için yerin altından hamam böcekleri, fareler çıkıyor, bunlar da binaları istila ediyor. Mahalle tozdan geçilmiyor, yağmur yağdığında çamur deryasına dönüyor. Camlarımızı, pencerelerimizi açamıyoruz. Çocuklar sokaklarda tozun toprağın içinde oynuyor. Arabaların gidiş gelişi sıkıntılı oluyor. Her geçen araç toz kaldırıyor. Çukur ve çamur çilesi çekiyoruz.

Haberin Devamı

ŞİKÂYETLERİ İLETTİK ÇÖZÜM ALAMADIK

Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Etimesgut Belediyesi’ne defalarca şikâyetlerimizi ilettik çözüm alamadık. İşleri yapan firmalar ayrı ayrı şirketlermiş. İhaleler farklı farklı verilmiş. ‘Farklı firmalar olduğu için yapılmıyor’ denildi. Etimesgut Belediyesi’ne ulaştık. ‘Bilgimiz var fakat Büyükşehir Belediyesi ile çözmeniz lazım’ dediler. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde geçmişte gecekondulu yılların, asfaltsız yolların zamanlarını yaşıyor gibiyiz. Hem Etimesgut Belediyesi’nden hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, ASKİ Genel Müdürlüğü’nden acil çözüm istiyoruz. Bir an önce asfalt atılmasını bekliyoruz. Ayrıca ilaçlama yapılmasını da istiyoruz.”

Şeker Mahallesi asfalt bekliyor

BAKMADAN GEÇME!