‘Şeker fabrikaları satılmasın’ protestosu

Güncelleme Tarihi:

‘Şeker fabrikaları satılmasın’ protestosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 16:25

Türkiye’nin farklı illerindeki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin karar, dün CHP Ankara Milletvekillerinin katılımıyla Etimesgut Şeker Fabrikası önünde protesto edildi. Fabrika girişinde şeker fabrikalarının özelleştirilmesini protesto eden grup, “Şeker vatandır satılamaz, evdeki şekerimize dokunmayın, ağzımızın tadını bozmayın” şeklinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

CHP Ankara milletvekilleri Tekin Bingöl, Nihat Yeşil, Ali Haydar Hakverdi, Murat Emir, Necati Yılmaz, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz ve partililer Etimesgut Şeker Fabrikası’nda Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Ankara Şube Başkanı Çetin Yıldız ve işçileri ziyaret etti. Şeker fabrikalarında çalışan işçilerin mücadelelerini destekleyeceklerini belirten CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl yaptığı basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

‘MİLLİ DEĞERLERİMİZ YOK SAYILIYOR’

“Şeker fabrikaları sadece şeker üreten tesisler değil, milyonlarca köylümüzün çiftçimizin kutsal emeğini üretime dönüştüren değerli tesislerdir. AKP İle birlikte Türkiye’nin tarım ve sanayi politikası bir çırpıda değişti. Türkiye’de artık bizim milli değerlerimiz yok sayılıyor. Siz bakmayın iktidar mensuplarının her ağızlarını açtıklarında milliyetçilikten dem vurmalarına. Eğer onlar milli iseler milli değerlerimize, bu güzelim tesislere göz dikmezler. Bu tesisleri uluslararası şirketlere peşkeş çekip onların kazançlarına kazanç katmak üzere yeni düzenlemeler yapmazlardı.” Şeker-İş Ankara Şube Başkanı Çetin Yıldız ise “Bu bir iktidar, muhalefet meselesi değil bu bir ülke meselesidir. Bu meseleye herkes sahip çıkmalıdır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!