Sefere çıkmayan ÖHO’lara ceza

Güncelleme Tarihi:

Sefere çıkmayan ÖHO’lara ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 00:56

Ankara’da geçen ay ‘mazot alamadıkları’ gerekçesiyle sefere çıkamayan özel halk otobüslerine(ÖHO) Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) EGO Genel Müdürlüğü’nden ceza geldi.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, 20 Aralık’ta 61 serviste sefere çıkmama, servis saatlerine uymama gibi usulsüzlüklerin tespit edildiğini belirterek araç işletmecilerine ceza uygulandığını açıkladı. EGO’dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

61 ARAÇ TESPİT EDİLDİ

“20 Aralık 2021 tarihinde ÖHO araçlarının servisleri aksatması ile ilgili yapılan inceleme ve tespitler sonucunda 61 serviste servise çıkmama, servis saatlerine uymama gibi usulsüzlükler tespit edilmiş ve araç işleticilerine cezai işlemler uygulanmıştır. Hatlar günlük saha denetim görevlilerimiz tarafından denetlenmekte ve incelenmektedir. Tespit edilen usulsüzlüklere ve aksaklıklara anında müdahale edilmekte ve yaptırımlar uygulanarak sorun giderilmektedir.”

21 ARALIK 2021
EGO Genel Müdürlüğü tarafından sefer saatleri belirlenen ÖHO’ların 20 Aralık’ta ‘mazot alamadıkları’ gerekçesiyle sefere çıkmaması üzerine özellikle bazı duraklarda yoğunluk oluşmuş ve kuyruklar uzamıştı. Birçok yolcu belediyeye şikâyette bulunurken oda başkanları, artan akaryakıt fiyatlarının esnafı zor durumda bıraktığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!