Savunmaya Sırp kulesi

Güncelleme Tarihi:

Savunmaya Sırp kulesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 23:34

Geride kalan sezon, Rusya Premier Lig takımlarından Arsenal Tula’da 18 müsabakada forma giyen 28 yaşındaki Uros Radakovic, sarı-lacivertli ekiple 1+1 yıllık kontrat yaptı.

Haberin Devamı

Süper Lig’deki yeni serüvenine iddialı bir kadro ile başlamayı hedefleyen MKE Ankaragücü, savunmasını Sırp oyuncu Uros Radakovic ile güçlendirdi. Beştepe Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, Kulüp Başkanı Faruk Koca ile Futbol Koordinatörü Emre Yıldız katıldı. Yusuf Abdioğlu ile yolların ayrılmasının ardından savunmanın ortasına tecrübeli bir isim almayı planlayan Ankaragücü, uzun süredir temasta olduğu oyuncu ile 1+1 yıllık sözleşme yaptı. Sağ beke, Gaziantep FK’dan Oğuz Ceylan, sol beke Brezilya ekibi Fluminense’den Marlon Xavier’i transfer eden sarı-lacivertliler, Uros Radakovic ile defans hattını bir kademe daha kuvvetlendirdi. 28 yaşında ve 1.94 metre boyunda olan Sırp futbolcunun gelişi ile birlikte, başkent ekibinin savunmasının merkezi ‘kule’ gibi yükseldi. Bu alanda oynayan ve geçen sezondan takımda kalan isimlerden biri olan Sinan Osmanoğlu da 1.95 metre boyunda.

KİRALIK OLARAK ÇOK TAKIM GEZDİ

1994 yılında Belgrad’ta doğan Uros Radakovic, futbola ülkesinde Novi Sad takımında başladı. 2012 yılında İtalya’ya transfer olan savunma oyuncusu, 3 yıl geçirdiği bu ülkede Bologna takımının kadrosunda yer aldı ancak Seri A ve Seri B’de forma giyme şansı bulamadı. Bu süreç içinde İtalya Seri B takımlarından Novara’ya kiralandı ve 3 karşılaşmada görev yaptı.
Radakoviç, 2015-2018 yılları arasında Çek Cumhuriyeti Lig’i ekiplerinden Sigma Olomouc’ta oynadı. Kariyerinde, en uzun süre aldığı dönemi burada geçirdi. Bir yılı kiralık, toplam 3 sezon görev yaptığı takımda, toplam 76 maça çıktı. 2018-2020 yılları arasında, Çek Cumhuriyeti’nin bir başka takımı Sparta Prag’da oynadı. 2 sezonda 28 maçta görev aldı. Sparta Prag’daki ikinci sezonunun devre arasında, Rusya Premier Lig takımlarından Orenburg’a geçti. Rus temsilcisinde 15 maçta forma şansı yakaladı. 2020 yılında, kiralık olarak gittiği Kazakistan Lig’i takımlarından Astana’da 12, 2021’de yine kiralık olarak gittiği Polonya Lig’i takımlarından Wisla Krakow’da 6 maça çıktı.
Geçen sezon transfer olduğu Rusya Premier Lig’i ekibi Arsenal Tula takımında da 18 müsabakada görev yaptı. Kariyeri boyunca lig ve kupada, farklı ülke takımlarında, 199 maça çıktı ve 4 gol attı.
Sırbistan U-17, U-19 ve U-21 takımlarında 22 kez görev alan Uros Radakovic, milli forma altında 4 kez gol sevinci yaşadı.

TÜM BÖLGELERE TAKVİYE YAPILDI

Geçen sezon Spor Toto 1. Lig’i şampiyon tamamlayan ve bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig kulvarına dönen MKE Ankaragücü, yaz transfer dönemi başında 11 futbolcusu ile yollarını ayırırken, şu ana kadar 13 resmi transfer yaptı. Sarı-lacivertliler, kaleden başlayıp, ileri uç hattına kadar her bölgeye yeni oyuncu takviye etti.
Başkent ekibinin bugüne kadar yaptığı transferler ve oyuncuların mevkileri şöyle:
Nurullah Aslan (kaleci), Doğukan Kaya (kaleci), Oğuz Ceylan (sağ bek), Marlon Xavier (sol bek), Fıratcan Üzüm (sol bek), Uros Radakovic (stoper), Tasos (sağ kanat), Beridze (sol kanat), Pedrinho (merkez orta saha), Jese Rodrigues (forvet), Macheda (forvet), Ali Sowe (forvet), Mervan Yusuf Yiğit (forvet)
Ankaragücü, bu oyuncuların yanı sıra Spor Toto Lig ekibi Tuzlaspor’un ön liberosu Senegalli Lamine Diack ile de anlaşma sağladı. Oyuncu ile kısa süre içinde resmi imzaların atılması bekleniyor.
Ankaragücü’nün savunmanın merkezine çok deneyimli bir oyuncuyu getirmeyi planladığı, bu isimin de Luis Neto olduğu iddia edildi.
2017-2018 sezonunda Fenerbahçe’de forma giyen Luis Neto, Portekiz Lig’i ekiplerinden Sporting Lizbon’un sözleşmeli oyuncusu.
Portekizli oyuncu, ülkesinde Nacional takımında parladıktan sonra İtalya’nın Siena takımına transfer oldu, daha sonra da Rusya’nın Zenit takımına 6,5 milyon Euro bonservisle gitti.
34 yaşındaki Neto’nun, Sporting ile bir yıllık sözleşmesi daha bulunuyor. Neto’nun bonservisini alarak, Ankaragücü’ne bedelsiz transfer olacağı ileri sürülüyor. Neto, kariyeri boyunca oynadığı 392 maçta 5 gol atarken, 4 de gol pası verdi.

Haberin Devamı

MİNDERDE KÜRSÜ SEVİNCİ

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün amatör branşlardaki sporcuları elde ettikleri sonuçlarla camianın yüzünü güldürüyor. Sarı-lacivertli kulübün güreş takımı, 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Serbest ve Grekoromen Stil Güreş Turnuvasında kürsünün üçüncü basamağına çıktı.
Güreş Turnuvasında; U15 yaş grubunda MKE Ankaragücü Güreş Takımından, 42 kiloda Ardınç Saçı birinci, 52 kiloda Arda Erdoğan ve 110 kiloda Gazi Mehmet Arı üçüncü oldu. MKE Ankaragücü Güreş Takımı, turnuvayı takım halinde üçüncü tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!