Sandığa koştuk

Güncelleme Tarihi:

Sandığa koştuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 16:39

Başkent dün cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başındaydı. 4 milyon 280 bin 941 kayıtlı seçmenin bulunduğu Ankara’da 25 ilçede 12 bin 251 sandık kuruldu. Belediye başkanları da oylarını aileleriyle beraber kullandı. Belediyeler, yaşlı ve engelli vatandaşların sandığa ulaşımını sağladı.

Haberin Devamı

Türkiye, dün cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 28’inci Dönem milletvekillerini belirlemek için sandık başındaydı. 4 milyon 280 bin 941 kayıtlı seçmenin bulunduğu Ankara’da 25 ilçede 12 bin 251 sandık kuruldu.
Başkentliler, üç seçim bölgesinden toplamda 36 vekili belirlemek için sandıklara giderek oylarını kullandı.

Sandığa koştuk

Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attı. Belediyeler talep eden yaşlı ve engelli vatandaşları oy kullanacakları merkezlere araç ve personel desteğiyle ulaştırdı. Bazı vatandaşlar tekerlekli sandalyeleriyle oy kullanmaya geldi. Başkentte belediye başkanları da sandıklarında oylarını kullandı. Bazı başkanlar ailece giderek oylarını verdi.

Haberin Devamı

Sandığa koştuk

Mansur Yavaş
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile birlikte oyunu Çankaya Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda kullandı. Yavaş, “Takdir milletimizin. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.,

Sandığa koştuk

Turgut Altınok
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, eşi ve torunlarıyla birlikte oy kullandı.

Sandığa koştuk

Fethi Yaşar
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ile birlikte Demetevler Şehit Hakan Ünver İmam Hatip Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Sandığa koştuk

Haberin Devamı

Murat Köse
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Abidinpaşa Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde annesi, eşi ve çocukları ile birlikte oy verdi.

Sandığa koştuk

Asım Balcı
Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı oyunu Cebeci Ortaokulu’nda kullandı.

 

Sandığa koştuk


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen

Sandığa koştuk


Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan

Sandığa koştuk


Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

Sandığa koştuk


Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin

Haberin Devamı

Sandığa koştuk


Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz

 

Sandığa koştuk


Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik

Sandığa koştuk


Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar

Sandığa koştuk


Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş

 

Sandığa koştuk


Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan

Sandığa koştuk


Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran

 

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ

Sandığa koştuk

Haberin Devamı

Ankara’da 90 yaşındaki Meliha Kayaaltı, tekerlekli sandalyede torununun yardımıyla oyunu kullandı. Kayaaltı, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle oy kullanacağı Çankaya’daki Anıttepe Ortaokulu’na tekerlekli sandalyede torununun yardımıyla geldi. Sol kolunu da askıya alındığı için kullanamayan Kayaaltı, yine torununun yardımıyla kabine girip oyunu kullandı. DHA


DEPREMZEDELERE SEÇİM İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKÂNI

Sandığa koştuk

Deprem felaketi sonrası Ankara’ya gelen depremzedeler, seçim için AFAD koordinesinde ücretsiz olarak deprem bölgesine ulaştırıldı. Depremzedeler AFAD’a yaptıkları başvurular neticesinde iletişime geçilerek Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nden (AŞTİ) ücretsiz olarak ikametlerinin olduğu şehirlere götürüldü. Depremzedeler oluşturulan 11 ayrı masada kimlik numaraları ile kayıt yaptırarak, tahsis edilen otobüslerle ücretsiz olarak memleketlerine gitti. Ankara AFAD Eğitim Şubesi Şefi Sibel Kurt, yaşanan yoğunluklardan kaynaklı bilet bulamayan veya bilet alamayan depremzedelerin ulaşımlarının AFAD tarafından sağlandığını vurgulayarak, “Vatandaşlara kolaylık olması için AFAD ile Ankara Valiliği koordinasyonuyla otobüs kiralama işlemi yapıldı. 7 ile vatandaşlarımızı ücretsiz ulaştırıyoruz ve yine aynı araçlarla vatandaşlarımızın geri dönmesini sağlıyoruz” dedi. İHA-DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!