Sanatın gücüne ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi:

Sanatın gücüne ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 15:08

Modern dans ve opera dallarında eğitim gören Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, ‘Bir Yılbaşı Gecesi’ adlı etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

Öğretim görevlisi Özgür Adam İnanç, “Sanatın gücüne, içinde bulunduğumuz dönemde ulus ve ülke olarak her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın, ‘Müzik ve Sahne Sanatları’ bölümü öğrencileri, yeni yıla özel bir gösteriyle girdi. Çeşitli opera ve bale eserlerinden bölümlerin yer aldığı gösteri, üniversitenin Gümüşdere Yerleşkesi’nde bulunan Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda gerçekleşti.Etkinliğe çok sayıda öğrenci, akademik kadro ve sanatsever katıldı. 'Bir Yılbaşı Gecesi’ isimli etkinlikte konservatuvarın Modern Dans Anasanat Dalı ile Opera Anasanat Dalı ve Çalgı Anasanat Dalı öğrencileri tarafından ortaklaşa temsiller sunuldu. Koreografi ve rejisi öğretim görevlisi Özgür Adam İnanç’a ait olan gösteri, büyük beğeni topladı. Özgür Adam İnanç, gösteriyle ilgili, “Toplumları ortak insani değer paydasında birleştiren sanatın gücüne, içinde bulunduğumuz dönemde ulus ve ülke olarak her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

20’NCİ YILIMIZI KUTLAYACAĞIZ

Gösterinin ardından Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Hasan Yener ve öğretim üyeleri, pasta kesti. Yener, “Ülkemizin sıkıntılı bir dönem geçirdiği şu günlerde sanatla, sohbetle muhabbetle bir nefes alalım istedik. Ana Sanat Dallarımızın yaptıkları bu ortak çalışmayla güzel bir gösteri hazırladılar” diye konuştu. Genç bir konservatuvar olduklarını belirten müdür Yener, “2018 yılında 20’nci yılımızı kutlayacağız. Ülkemizin sanat yaşamına katkıda bulunmayı ve uluslararası seviyede ürünler vermek için eğitim vermeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!