Sanat günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sanat günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 09:04

Uluslararası Bilkent Sanat Festivali bu yıl 3. kez sanatseverlerle buluşuyor. Bilkent Center’da 27 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında; yerli ve yabancı 78 resim ve heykel sanatçısının katılacağı festivalde resimden müziğe, dans gösterilerinden tiyatroya kadar dolu dolu bir program, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

‘Başkent Sanatla Renkleniyor’ sloganıyla yola çıkan festivalde farklı ülkelerden sanatçıların yanı sıra Türkiye’den de birçok sanatçı yer alacak. 9 gün sürecek festival sanatın her dalını ziyaretçilerle buluşturacak. Ünlü resim sanatçısı Şehriyar Cem’in 20 metrekarelik tek parça soyut eseri de festival süresince sergilenecek. Festival başkanı Rahmi Çöğendez, “Festivale katılan sanatçılarımız burada Türk sanatseverler ve sanatçılar ile buluşmaktan büyük memnuniyet hissederken, sanatın dili, dini, ırkı olmadığı ve evrensel bir çatı altında, sanatın ortak dili ile birleşmenin mutluluğu yaşanacak” dedi.

FRİDA VE DALİ DANS EDECEK

Festivalin resmi açılışını Musa Göçmen Orkestrası ve Ömer Türkmenoğlu yapacak. Festival kapsamında ‘Koleksiyoncu’ isimli oyunun oyuncuları Berkan Şal ve Özbir Erciyas ile tiyatro söyleşisi, online olarak açık artırma yöntemiyle Sessiz Müzayede, Frida ve Salvador Dali kostümü giyen dansçıların performansı yer alacak. Festival süresince yerli ve yabancı sanatçıların bağışlayacağı eserler İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek müzayedelerde satışa sunulacak, elde edilen gelir Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!