Sanat engelimi unutturuyor

Güncelleme Tarihi:

Sanat engelimi unutturuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2021 00:42

Çubuk’ta yaşayan cam kemik hastası müzik eğitmeni Bünyamin Çevik, salgın şartlarında açtığı müzik evine gösterilen ilginin memnuniyetini yaşıyor.

Haberin Devamı

Halk eğitim merkezi ve aile yaşam merkezlerinde müzik eğitmenliği yapan, müzik grubuyla konserler vererek geçimini sağlayan engelli eğitmen Bünyamin Çevik’in işleri, salgın sürecinde yüz yüze eğitimin sona ermesi ve etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle olumsuz etkilendi. Bu süreçte yıllardır hayalini kurduğu müzik evini açmaya karar veren Çevik, kredi çekerek kendi işini kurdu. Enstrüman satışının yanında çevrim içi ve yüz yüze müzik dersleri veren Çevik, kısa sürede geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Hayatta en çok sevdiği işin müzik ve insanlara bir şeyler öğretmek olduğunu ifade eden Çevik, “Tekerlekli sandalyede zorluklarla karşılıyorum ama sanat, engelimi unutturuyor, ruhumu dinlendiriyor” dedi.

EVDE BUNALANLAR MÜZİĞE YÖNELDİ

Salgın sürecinde işini devam ettirmenin yollarını aradığını kaydeden Çevik, şöyle devam etti: “Yıllardır hayalim olan müzik evini açma gücünü içimde hissettim. Şu an çok şükür işlerim çok iyi. Salgına rağmen yüz yüze eğitime gelen öğrencilerim var. Evde sıkılıp bunalan ve müzik yapmak isteyenler oluyor. Müzikle terapi yapmak isteyenler oluyor. Bu süreçte insanlar evde bunaldı, enstrümana olan ilgi arttı. Bağlama, gitar, keman çalmak isteyenler bizlere başvuruyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!